Κοινοποίηση


Η Βικτώρια Καλφάκη, η οποία το βράδυ της Πέμπτης (15.02.2024) βρέθηκε στα θεωρεία της Βουλής και παρακολούθησε την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» για όσα αλλάζουν για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Φυσικά και είμαι χαρούμενη. Είναι ιστορική ημέρα. Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας», είπε η Βικτώρια Καλφάκη στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Υπήρχε αγωνία, μία συγκρατημένη αισιοδοξία στη Βουλή. Υπήρχαν γεμάτα θεωρεία από κόσμο, ζευγάρια, άντρες, γυναίκες. Είχαμε αγωνία. Ήταν στιγμές συγκίνησης, όλοι αγκαλιαζόμασταν, φιληθήκαμε. Είπαμε ότι είναι ιστορική στιγμή και την ζήσαμε όλοι αγκαλιασμένοι. Είναι σημαντικό για εμάς, ενδεχομένως για τις περισσότερες οικογένειες να μη σημαίνει τίποτα, γιατί δεν αλλάζει κάτι στη ζωή τους. Για εμάς, όμως, αλλάζει όλη μας η ζωή και κυρίως για τα παιδιά μας».

Η Βικτώρια Καλφάκη γνώρισε την σύζυγό της το 2007 και λίγα χρόνια αργότερα, το 2015, αποφάσισαν να φύγουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία. Ένας από τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ήταν ότι ήθελαν να ζήσουν κανονικά σαν ζευγάρι.

«Όταν φεύγει κάποιος από τη χώρα του είναι πολλοί οι λόγοι. Ένας από τους κύριους λόγους που φύγαμε ήταν ότι θέλαμε να ζήσουμε σαν κανονικά ζευγάρι, να έχουμε ελευθερία, να μην κρυβόμαστε. Νιώθαμε ότι δεν μπορούσαμε να το έχουμε αυτό στην Ελλάδα».

Η κόρη τους, Νιόβη, ήρθε στον κόσμο το 2019. «Το παιδί προέκυψε μετά από πολλά χρόνια. Είδαμε στην Αγγλία ότι τα πράγματα είναι πολύ φυσιολογικά. Όταν επισκεφθήκαμε μία κλινική είδαμε ότι δεν ήμασταν το μόνο ομόφυλο ζευγάρι. Νιώσαμε ότι ήμασταν κομμάτι της κοινωνίας. Χωρίς κανένα περίεργο βλέμμα, χωρίς καμία ερώτηση», είπε.

Όπως λέει η Βικτώρια Καλφάκη, η ίδια καταγράφεται στα έγγραφα ως η βιολογική μητέρα του παιδιού.

«Η σύζυγός μου ήταν ο άφαντος γονέας. Ήταν η δεύτερη μητέρα, που δεν εμφανιζόταν σε κανένα ελληνικό έγγραφο», δήλωσε.

«Με ενοχλεί ο κακοποιητικός λόγος»

Όσο για τις αγορεύσεις που ακούστηκαν στη Βουλή δήλωσε:

«Όλοι έχουμε τις απόψεις μας και οι απόψεις είναι σεβαστές. Οι απόψεις της κοινωνίας μεταφέρονται και στη Βουλή. Το μόνο που με ενόχλησε δεν ήταν η άποψη που μπορεί να είναι διαφορετική, είναι ο κακοποιητικός λόγος, ο τρόπος που εκφράζει κάποιος την άποψή του. Στη δική μου περίπτωση ένιωθα ότι με προσβάλλουν. Σαν κοινωνία είναι κάτι που πρέπει να το βελτιώσουμε».

Τέλος, αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που δέχεται από την κόρη της. «Η Νιόβη ρωτάει γιατί δεν έχει μπαμπά και έχει δύο μαμάδες. Σε αυτή την περίπτωση της λέμε ότι οι οικογένειες έρχονται σε διαφορετικές περιπτώσεις. Άλλος έχει δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες, ένα μπαμπά ή μία μαμά. Της δείχνουμε μία οικογένεια με δύο μπαμπάδες, της δείχνουμε μονογονεϊκές οικογένειες. Το έχει αποδεχτεί. Υπάρχουν αρκετά αντρικά πρότυπα στην οικογένεια», κατέληξε.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.