Η ιστορία

Ραδιόφωνο αγάπη μου, κι ας έγινες επάγγελμα

1980

Η αρχή

Η ιστορία ξεκινάει το 1980, σε εποχές που δεν υπήρχε η έννοια της ελεύθερης ραδιοφωνίας και το 1981 ο Γιάννης Τομόπουλος κάνει την πρώτη ζωντανή εκπομπή και αυτή είναι η πρώτη επαφή με το μικρόφωνο και τον αέρα. Με κεραίες κρυμμένες στο τζάκι, στα δέντρα και άλλα σημεία, όπου δεν θα μπορούσαν να βρεθούν εύκολα (τουλάχιστον έτσι θέλαμε να πιστεύουμε). Μια τηλεφωνική γραμμή από τον Ο.Τ.Ε που εξυπηρετούσε όλο το Κωσταράζι και δυό πιτσιρικάδες με ποδήλατα να πηγαινοέρχονται για να φέρουν τις επιλογές των ακροατών.

Μοναδικές πραγματικά εμπειρίες και το τότε ” Ράδιο Μοναχογιός ” είχε γίνει γνωστό και κάλυπτε το 50% του νομού Καστοριάς

1989
Επάγγελμα η αγάπη;

9 χρόνια μετά Ελεύθερη Ραδιοφωνία. Επάγγελμα η αγάπη? Μια αγάπη που έμελλε να γίνει επάγγελμα. Τρίωρη καθημερινή εκπομπή στον Kastoria Fm Stereo με επιλογές, αφιερώσεις, διαφημίσεις και χορηγούς

1994
Η αγάπη για το ραδιόφωνο γίνεται επάγγελμα

Το 1994 η αγάπη για το μεράκι για ένα ποιοτικό ραδιόφωνο οδηγεί τον Γιάννη Τομόπουλο να κάνει μια σημαντική επένδυση και έτσι γίνεται ιδιοκτήτης του Kastoria Fm Stereo 9.15 . Από εδώ και πέρα τα δεδομένα αλλάζουν και ο κόσμος γνωρίζει ακόμη περισσότερο το ραδιόφωνο που τους αγγίζει πραγματικά. Τόσο με ποικίλες ζωντανές εκπομπές όσο και από μια σειρά εκδηλώσεων και πάρτι που γίνονται πάντα από το μεράκι μας να προσφέρουμε εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας στον ακριτικό νομό της Καστοριάς.

2000 – εως σήμερα
Ραδιόφωνο αγάπη μου κι ας έγινες επάγγελμα

Ο Kastoria Fm Stereo υποδέχεται την νέα χιλιετία ως ένα από τα πιο οργανωμένα και εξοπλισμένα ραδιόφωνα που συνδυάζει την τεχνογνωσία με τον ρομαντισμό. Ο Γιάννης Τομόπουλος παραμένει μέχρι και σήμερα μέσα από το ραδιόφωνο αθεράπευτα ρομαντικός και ερωτευμένος με το ραδιόφωνο και έχει μια μοναδική σχέση με τους ακροατές του. Ακόμα ο Kastoria Fm συνεργάζεται με το Metropolis Fm για την αθλητική ενημέρωση.

Τα τελευταία χρόνια ο Kastoria Fm αναβαθμίστηκε με τη δημιουργία της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.kastoriafm.gr για την άμεση ενημέρωση των πολιτών της Καστοριάς και όχι μόνο.

10/10/2022

“Μια πολύ δύσκολη μέρα ξημέρωσε σήμερα, για την οικογένεια του Kastoria Fm. Ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης του σταθμού, μα πάνω από όλα ο δικός μας Γιάννης Τομόπουλος δεν είναι πλέον μαζί μας. Ο Γιάννης πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις με την αρρώστια που τον βασάνιζε τα τελευταία χρόνια, όπως έκανε σε κάθε έκφανση της ζωής του. Η φωνή του δεν θα μας συντροφεύει στην πρωινή μας ενημέρωση στο Άσπρο και Μαύρο, ούτε οι μουσικές επιλογές του Γιάννη «Μοναχογιού» θα μας κρατούν παρέα τα απογεύματά μας. Η παρακαταθήκη του τεράστια για όλους εμάς. Τον αποχαιρετούμε με μία υπόσχεση και μία δέσμευση, το ραδιόφωνο που τόσο πολύ αγάπησε δεν θα το εγκαταλείψουμε ποτέ, ούτε στιγμή. Πάνω από όμως ο Γιάννης υπήρξε εξαιρετικός σύζυγος, στοργικός πατέρας και φίλος. Ένας δοτικός άνθρωπος, ένα μαχητής της ζωής και σαν μαχητή θα τον έχουμε πάντα στη μνήμη μας, έτσι άλλωστε θα ήθελε και ο ίδιος. Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε κι εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.