Κοινοποίηση


Σε ένα λαγούμι 30 μέτρων ζει μία πολύτεκνη οικογένεια στην Κόρινθο, σε ένα κοινόβιο μιας κοινότητας «Παλαιοχριστιανών», όπως αυτοαποκαλούνται.

Η ύπαρξη αυτής της οικογένειας στην Κόρινθο ανακαλύφθηκε λίγες ημέρες πριν από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία για άλλο ωστόσο λόγο. Πριν λίγες ημέρες η αστυνομία κλήθηκε μετά από καταγγελία εις βάρος του πατέρα της οικογένειας καθώς φέρεται να προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, τα μέλη της οικογένειας τους επιτέθηκαν.

Η μητέρα και ο πατέρας προσπάθησαν να διαφύγουν μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους από τάφρο που είχαν σκάψει κάτω από το σπίτι τους, η οποία οδηγούσε σε γειτονική ρεματιά. Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε στο 30 μέτρων λαγούμι, όπλα, σφαίρες, αυτοσχέδια τόξα και βέλη. Ωστόσο μετά την αποκάλυψη του γεγονότος έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς όπως φαίνεται αρκετοί άνθρωποι ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες και αυτοαποκαλούνται κοινότητα «Παλαιοχριστιανών».

Το σπίτι τους είναι φτιαγμένο από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό και έχουν σκάψει το λαγούμι για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους. «Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», είπε ένα μέλος της κοινότητας. Όπως μάλιστα υποστήριξε υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση στην Κόρινθο

«Κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του: β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη) γ) Κ. (κόρη του δράστη) δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη) Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

»Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο υπ’ αριθμ. ΖΜΙ-2907 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω : 1. ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, 2. ένα (1) αεροβόλο όπλο, 3. εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, 3. ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), 4. επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη, 5. τέσσερα (4) μαχαίρια και 6. ένα (1) τσεκούρι.

»Σε πρόσθετες έρευνες με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων, για τυχόν ανεύρεση οποιουδήποτε επιπρόσθετου στοιχείου, εντοπίστηκαν δύο (2) αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας (1΄ ίντζας), καθώς και ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4 διαμετρήματος 556mm», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.