Κοινοποίηση


Η τραγωδία στα Τέμπη με το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν η σταθμάρχης Νέων Πόρων δεν έπαιρνε μια απόφαση που έσωσε δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η σταθμάρχης των Νέων Πόρων, έστειλε πρώτα στην κάθοδο το μοιραίο εμπορικό τρένο, παρά το γεγονός ότι πλησίαζε στον σταθμό της ο προαστιακός, ο οποίος είχε προτεραιότητα και κανονικά έπρεπε να περάσει πρώτος από το σημείο στα Τέμπη όπου έγινε το μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Στα βαγόνια του προαστιακού επέβαιναν 62 άτομα. Αν το τρένο αυτό είχε μπει πρώτο στην γραμμή καθόδου η τραγωδία στα Τέμπη θα είχαν χάσει τη ζωή τους ακόμα περισσότερα άτομα.

Η σταθμάρχης Νέων Πόρων, όμως, αποφάσισε να μην περιμένει τον προαστιακό και να μην του δώσει – όπως συνηθίζεται – προτεραιότητα έναντι του εμπορικού τρένου.

Έτσι η θέση του προαστικού στη γραμμή δόθηκε στο εμπορικό τρένο, το οποίο στη συνέχεια συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία Intercity και γράφτηκε έτσι η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.