Κοινοποίηση


Λίγο μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης με τα δυο τρένα στα Τέμπη βγήκαν στην επιφάνεια πολλά σενάρια συνωμοσίας για το περίφημο «μανιτάρι φωτιάς» που ξέσπασε όταν οι δυο αμαξοστοιχίες έπεσαν η μια πάνω στην άλλη.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Κώστας Ντελέζος μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την αιτία που προκάλεσε το «μανιτάρι φωτιάς» τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης των δυο τρένων στα Τέμπη και τόνισε ότι οφείλεται στο περιβόητο «ηλεκτρικό τόξο».

Ο δημοσιογράφος – που αποκάλυψε την αιτία του «μανιταριού» σε σημερινό ρεπορτάζ του στα ΝΕΑ – επισήμανε ότι το εντυπωσιακό φαινόμενο στην τραγωδία στα Τέμπη έχει μια απόλυτα λογική επιστημονική εξήγηση.

«Το “μανιτάρι”, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το από το περιβόητο ηλεκτρικό τόξο» δήλωσε ο δημοσιογράφος εξηγώντας ότι σύμφωνα με μηχανολόγους – μηχανικούς του ΟΣΕ, «το δίκτυο το οποίο τροφοδοτεί τα ηλεκτρικά τρένα με ρεύμα, έχει γραμμές επάνω, οι οποίες είναι 25.000 βολτ». «Όταν τα δύο τρένα οδηγήθηκαν σε σύγκρουση, το δίκτυο αυτό βραχυκύκλωσε. Εκεί υπήρξαν πολύ υψηλά φορτία και αυτό σχημάτισε ένα τόξο φλόγας», συμπλήρωσε ο Κώστας Ντελέζος.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.