Κοινοποίηση

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να γράψω κάτι παραπάνω από αυτά που ακούμε καθημερινά και απο αυτά που οι περισσότεροι ανακυκλώνουν , οπότε σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο ακριβώς όπως βγαίνει μέσα από την ψυχή μου.

Ξέρω πολύ καλά ότι είναι δύσκολο για όλους μας, ξέρω ότι δεν συνηθίσαμε έτσι, ξέρω καλύτερα ότι η γενιά μου γεννήθηκε στην καλύτερη Ελλάδα και έζησε μέχρι τώρα και την χειρότερη.

Είδα ανθρώπους να δυσκολεύονται να αγοράσουν ένα κομμάτι ψωμί, ανθρώπους που η αξιοπρέπεια τους τσαλακώθηκε σαν ένα φυλλό χαρτί και πετάχθηκε στο δρόμο της φτώχειας.Είδα ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους αλλά ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε πως αυτοί ανθρώποι μπορεί να νιώθουν όταν βλέπουν το παιδί τους και μόνο εκείνοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να του προσφέρουν ούτε τα βασικά, χωρίς να γνωρίζουν αν το παιδί αυτό θα μπορεί να έχει ένα μέλλον στην χώρα μας.

Θυμάμαι να λένε τη φράση ‘‘ότι περάσαμε περάσαμε, τα παιδιά μας να δω πως θα τα καταφέρουν” και άρχισα να αναρωτιέμαι για τα δικά μου παιδιά που θα έχω αύριο σε αυτή τη χώρα.

Γνώρισα ανθρώπους που ξεπούλησαν την χώρα μας, τη γη μας, τον προπάππου μου δεν ξέρω που τον έχουν θαμμένο, δεν ξέρω σε ποιο κομμάτι της γης να σκύψω να αποθέσω λίγα άνθη και τα δάκρυα μου…

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα προσπαθείτε να σκοτώσετε την πίστη μου, μου απαγορεύσατε να ανάψω ένα κερί με το δείκτη του χεριού σας χωρίς να έχετε ζητήσει μία συγγνώμη για τον τρόπο που φέρεστε στους Έλληνες σήμερα, με τους ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια έτοιμους να πεινάσουν και παρ’ όλα αυτά να λέτε ότι όλα πάνε καλά και ότι η χώρα μας είναι θωρακισμένη.

Σήμερα το βράδυ ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» αλλά εγώ δεν θα το ακούσω γιατι απαγορεύσατε στις εκκλησίες να ανοίξουν τα μεγάφωνα και αναρωτιέμαι αν μεταδίδεται μέσω μεγαφώνων ο ϊός;

Τι θα πείτε στους Χριστιανούς που τήρησαν τη νηστεία, ότι έχουμε και του χρόνου Πάσχα λες και μιλάμε για κάποια εκδήλωση;

Συμφωνώ να γίνονται οι Θείες Λειτουργείες κεκλεισμένων των θυρών αλλά ο τρόπος που το βγάλατε προς τα έξω είναι λες και μιλούσατε για εγκληματίες.

Ξέρω ότι μας τα πήραν όλα, ξέρω ότι είμαστε όλοι κουρασμένοι, ξέρω ότι δυσκολευτήκαμε και θα δυσκολευτούμε πολύ, αλλά μην χάνετε την πίστη σας, ανάψτε απο νωρίς το καντήλι του σπιτιού, πείτε την προσευχή σας και κάνετε το σταυρό σας,

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου,
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,
ο των αγγέλων βασιλεύς.
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται
ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο,
ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.
Ήλοις προσηλώθη,
ο Νυμφίος της Εκκλησίας.
Λόγχη εκεντήθη, ο Υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ.
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.