Κοινοποίηση

Νέα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων – Πρόστιμο και στους συνοδηγούς

Επεκτείνεται το μέτρο διπλασιασμού προστίμου στα 600 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

Παράλληλα θα ελέγχεται σαρωτικά ο κωδικός Β4 για μετακίνηση για το ίδιο χρονικό διάστημα. Τα πρόστιμα θα είναι 300 ευρώ πρόστιμο για οδηγό και 150 για συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδας.

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ ως την Δευτέρα στις 12 το βράδυ.

«Διανύουμε την Εβδομάδα των Παθών που δεν θυμίζει τίποτα αυτές που έχουμε ζήσει πιο παλιά. Ευχαριστούμε αυτούς που θα ζήσουν το Πάσχα εναρμονισμένοι με τους νόμους. Ένας στους δέκα δηλώνουν εμμέσως ότι θα ζήσουν το Πάσχα πέρα από τα όρια και είναι έτοιμοι να καταστρέψουν τα πάντα. Λες και δεν θα τους φτάσει ο ιός, λες και δεν μπορούμε να φάμε τη μαγειρίτσα με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί. Να θυμίσω ότι τις ημέρες του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί ως τώρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε πως οι φορολογικές δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά και οι πολίτες δεν χρειάζεται να μετακινούνται. «Η ημερομηνία λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε».

Ο κ. Τσιόδρας συνέχισε λέγοντας πως ολοκληρώνεται η ανίχνευση του ιού στην περιοχή της Θεσσαλίας όπου σε 416 δείγματα υπάρχει μόνο ένα θετικό.

«Όλα πάνε καλά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι», σημείωσε.

Ακόμη είπε πως σε 49 οχήματα αφαιρέθηκαν πινακίδες τις τελευταίες 24 ώρες για μη τήρηση των μέτρων.

«Θα νικήσουμε μόνο αν συνεχίζουμε να βάζουμε το “εμείς” πάνω από το “εγώ”», είπε με έμφαση.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.