Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021
Αρχική Ειδήσεις Δυτική Μακεδονία “Μπόνους” εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

“Μπόνους” εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίηση

Μέτρα για τη στήριξη των ΑΕΙ της περιφέρειας, πολλά τμήματα των οποίων κινδυνεύουν από την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής φέτος, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας

Συγκεκριμένα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να λάβουν «μπόνους» επιπλέον θέσεων εισακτέων που αναμένεται να φθάσει έως και το διπλάσιο αριθμό πρωτοετών.

Οι εισακτέοι αυτοί θα αφαιρεθούν από το σύνολο των εισακτέων των ομοειδών σπουδών σε κάθε τμήμα ΑΕΙ που εδρεύει στα αστικά κέντρα.

Ο λόγος που θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο έχει να κάνει με την διαπίστωση του υπουργείου Παιδείας ότι σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται ως τμήματα χαμηλής ζήτησης επιστημονικά αντικείμενα που έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ή έχουν διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, οπότε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθεται τώρα η ανάγκη για ισορροπία μεταξύ ζήτησης και ποιότητας στα ΑΕΙ.

Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί ο αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ με τις Πανελλήνιες 2020 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που θα κάνει στα μέσα Απριλίου το υπουργείο Παιδείας. Ο αριθμός που θα ανακοινωθεί θα φτάνει τους 77.900 υποψηφίους να εισάγονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια της χώρας.

Η φετινή χρονιά άλλωστε θα είναι κρίσιμη για την επίσημη δρομολό0γηση της «Αθηνάς 2», δηλαδή της απόφασης για το ποια πανεπιστημιακά τμήματα θα κλείσουν οριστικά τα επόμενα χρόνια, θα πάψουν να δέχονται εισακτέους και θα συγχωνευτούν σε άλλα τμήματα με της μετατροπή τους σε κατεύθυνση σπουδών ή σε ένα από τα νέα τριετή προγράμματα που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για την επαναοικοδόμηση του θεσμού των ΤΕΙ.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.