Κοινοποίηση


Ο Αταά Τζαμπέρ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα απασχολούσε ποτέ τον διεθνή Τύπο για τις επιδόσεις του στο ποδόσφαιρο, τον απασχολεί όμως γιατί έκανε κάτι που προκαλεί εντύπωση αφού υπήρξε αρχηγός της εθνικής ομάδας Κ21 του Ισραήλ και πριν δύο χρόνια πήρε και δεύτερο διαβατήριο και αγωνίστηκε τώρα με την εθνική ομάδα της Παλαιστίνης, προκαλώντας οργή στους «πρώην» συμπατριώτες του.

Ο 29χρονο χαφ, ο οποίος αγωνίζεται στη Νέφτσι Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, πέρασε από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες του Ισραήλ και έφτασε στο σημείο να γίνει αρχηγός της Ελπίδων αλλά η ζωή του πλέον έχει αλλάξει εντελώς. Ο λόγος; Ο γεννημένος στην Άκρα ποδοσφαιριστής πήρε πριν δύο χρόνια και δεύτερο διαβατήριο, αυτό της Παλαιστίνης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αγωνίστηκε τώρα και στην εθνική ομάδα της.

Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη (16/11) η Παλαιστίνη αντιμετώπισε τον Λίβανο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 και οι παίκτες της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τα παραδοσιακά φουλάρια της χώρας και σημαίες της. Ανάμεσα σε αυτούς που αγωνίστηκαν, λοιπόν, ήταν και ο Τζαμπέρ, ο οποίος συμμετείχε κανονικά και στην ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Παλαιστίνης λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

Όλα αυτά προκάλεσαν την οργή του μάνατζέρ του, ο οποίος δήλωσε ότι σταματάει άμεσα η συνεργασία τους και συμπλήρωσε πως το ίδιο θα κάνει με όποιον άλλο ποδοσφαιριστή εκφράσει τη συμπαράστασή του στην Παλαιστίνη, ενώ η πρώην ομάδα του, η Ασντόντ, ζήτησε να του αφαιρεθεί η ισραηλινή υπηκοότητα.

«Η συμμετοχή του παίκτη στην εθνική Παλαιστίνης, ειδικά μετά τη σφαγή από τη Χαμάς τις 7 Οκτωβρίου και σε μια περίοδο που οι πολίτες του Ισραήλ βρίσκονται σε πόλεμο, είναι εξ ορισμού προδοσία. Όποιος θέλει να εκπροσωπήσει την «Παλαιστίνη» θα πρέπει να είναι κάτοικός της. Ο Αταά δεν αξίζει να είναι πολίτης του κράτους του Ισραήλ! Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών να εξετάσει το ενδεχόμενο άρνησης της υπηκοότητας του», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: https%3A%2F%2Fwww.e-daily.gr%2Fpost%2F250842%2Fsalos-me-israilino-podosfairisti-poy-agwnistike-stin-ethniki-palaistinis

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.