Κοινοποίηση


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα το νέο κύμα αποκλεισμών κεντρικών αυτοκινητόδρομων της χώρας από αγρότες που διαμαρτύρονται για την πορεία του κλάδου και δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Μετά τους συμβολικούς αποκλεισμούς που έγιναν νωρίτερα το μεσημέρι σε Αλμυρό, Μάλγαρα, Αχαΐα, Θεσπρωτία και το νέο μπλόκο στην Εθνική Οδό στην Αταλάντη, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Στεφανοβίκειο, με τον αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας, στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού και στην Καρδίτσα, στον αυτοκινητόδρομο Ε65. Στον Πλατύκαμπο, η αστυνομία έχει απαγορέυσει στους αγρότες να κάψουν μπάλες από άχυρο πάνω στην Εθνική. Μάλιστα, στο αίτημα αυτό των αγροτών, ο διευθυντής Λάρισας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν το συζητάμε καν». Έτσι, τις έκαψαν στον παράδρομο της Οδού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το μπλόκο στον Πλατύκαμπο

platikampos__3_

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μίλησε, από τον Πλατύκαμπο, για την ανάγκη να μειθεί το κόστος παραγωγής.

Από την πλευρά του, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος είπε: «Στη Νίκαια αποδείξαμε πως είμαστε ενωμένοι. Σε μια ώρα το αίτημά μας να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό, θα βρίσκεται στο γραφείο του».


Δείτε βίντεο από το μπλόκο στο Στεφανοβίκειο

Δείτε φωτογραφίες από το μπλόκο στην Καρδίτσα

E-65__1_

E-65__3_

E-65__2_

Δείτε βιντεο από το μπλόκο στην Αταλάντη

Νωρίτερα, οι αγρότες έκοψαν την κυκλοφορία στην Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Αλμυρού. Πρακτικά έκοψαν την Ελλάδα στα δύο για περίπου μισή ώρα, αφού στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι λόγω των καταστροφών που έχουν προκληθεί από τον Daniel.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια είχε κλείσει από τους αγρότες και το αντίθετο ρεύμα είχε κλείσει από την Αστυνομία λόγω του μπλόκου στα Μάλγαρα.

Αγρότες της Θεσπρωτίας παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό έξω από την Ηγουμενίτσα

Στην αρχή της Εγνατίας Οδού, στο 1ο χιλιόμετρο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρέταξαν πριν λίγο οι αγρότες της Θεσπρωτίας τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η αστυνομία επιχείρησε να τους εμποδίσει να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, όμως παραβίασαν το μπλόκο και μπήκαν στην Εγνατία και στα δύο ρεύματα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν αργότερα τον αυτοκινητόδρομο και την έξοδο του λιμανιού.

Κινητοποίηση αγροτών στην Θεσπρωτία

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 το πρωί και διέσχισαν ολόκληρη την πόλη. Η μηχανοκίνητη πορεία, που διήρκησε περίπου μία ώρα, κατέληξε στο λιμάνι όπου παρατάχθηκαν όλα τα οχήματά τους στον δρόμο. Είναι κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και παραγωγοί του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

Έκλεισαν την Πατρών – Πύργου οι αγρότες της Αχαΐας

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Αχαΐα. Αγρότες με τρακτέρ συγκεντρώθηαν στην Εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο στην Κάτω Αχαΐα, ενώ ακολούθησε για πολύ λίγο το κλείσιμο της οδού. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

axaia_trakter

axaia_2Ο σύλλογος, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, να δώσουν βροντερό παρών στο μπλόκο και να «φωνάξουν» για τα αιτήματά τους, συντονισμένοι, πια, με όλους τους συναδέλφους τους, στην χώρα.

Στους δρόμους με τρακτέρ ξαναβγαίνουν όμως και οι αγρότες του Ερύμανθου. Για σήμερα έχουν αποφασιστεί συγκεντρώσεις σε Σταυροδρόμι και Κουρλαμπά.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.