Κοινοποίηση


Η κακοκαιρία «Φίλιππος», που επελαύνει ήδη στην Ελλάδα, φέρνει χιόνια ακόμη και στην Αθήνα, δυσχέρεια στην κυκλοφορία, αλλά και κλειστά σχολεία στην Αττική.

Χθες, Τρίτη 8 Μαρτίου, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ σε συστάσεις προς τους πολίτες προχώρησε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (9/3) υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των φορέων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Φίλιππος».

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η απαγόρευση εισόδου από το βράδυ της Τετάρτης (9/3) βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και σε τμήματα της Νέας Οδού, ενώ επιβεβαιώθηκε πως τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής θα μείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου, όπως πρώτο είχε γράψει το iefimerida.gr.

Κλειστή η Αττική Οδός το βράδυ για τα φορτηγά -Απαγορεύσεις και στη Νέα Οδό

Την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό από σήμερα το βράδυ, ώρα 22:00, ανακοίνωσε με τη σειρά της η Τροχαία.

Νωρίτερα, νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό όλων των φορέων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Φίλιππος». Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και χθες, Τρίτη 8 Μαρτίου.

Την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων στην Αττική Οδό από τις 10:00 σήμερα το βράδυ, Τετάρτη 9/3, έως την ύφεση των φαινομένων, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος», που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Η Αττική Οδός συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, παρακαλούνται οι οδηγοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις / ενημερώσεις των αρμόδιων Αρχών σχετικά με νέους περιορισμούς που ενδέχεται να επιβληθούν.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του λογαριασμού της εταιρείας στο Twitter, @aodostraffic, υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με τις συνθήκες κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.