Κοινοποίηση


Τη βοήθεια της Αιγύπτου στην απομάκρυνση «περίπου 7.000» αλλοδαπών και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα από τη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν οι 7.000 είναι μόνον αλλοδαποί ή και Παλαιστίνιοι που είναι κάτοχοι και δεύτερου διαβατηρίου. Άγνωστο παραμένει επίσης αν υπάρχουν και άλλοι αλλοδαποί στη Γάζα που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου κάλεσε συνάντηση στο Κάιρο με εκπροσώπους ξένων πρεσβειών, για να παράσχει πληροφορίες για τα έγγραφα που χρειάζονται προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος πολιτών των χωρών τους στην Αίγυπτο από τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Πάνω από 60 υπηκοότητες»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Χαϊράν, μιλώντας σε ξένους διπλωμάτες ότι η Αίγυπτος προετοιμάζεται «να διευκολύνει την υποδοχή και την απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα» και πρόσθεσε ότι αυτοί είναι «περίπου 7.000» «πάνω από 60» υπηκοοτήτων.

Το υπουργείο δεν παρείχε διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου της απομάκρυνσης από τη Λωρίδα της Γάζας.

Καταστροφική η ανθρωπιστική κατάσταση

Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας περιγράφεται ως καταστροφική από τον ΟΗΕ και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που βρίσκονται εκεί μετά την επίθεση του Ισραήλ ως αντίποινα στην επίθεση της Χαμάς στις 6 Οκτωβρίου.

Χθες, Τετάρτη, 76 Παλαιστίνιοι τραυματίες απομακρύνθηκαν με ασθενοφόρα και 335 αλλοδαποί και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα με λεωφορεία μέσω της μεθοριακής διάβασης της Ράφα, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Μεταξύ των ξένων βρίσκονται 31 Αυστριακοί, 4 Ιταλοί, 5 Γάλλοι όπως και Γερμανοί υπήκοοι, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ δήλωσε ότι και Αμερικανοί πολίτες έφυγαν από τη Γάζα, χωρίς να διευκρινίσει αριθμό.

Λίγη η ανθρωπιστική βοήθεια

Παράλληλα η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ότι έλαβε ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν άλλα 55 φορτηγά, με τα οποία ανήλθαν συνολικά σε 272, η οποία ωστόσο παραμένει πολύ λίγη σε σχέση με αυτήν που χρειάζεται, σύμφωνα με τους εργαζομένους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Πάνω από 8.700 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.648 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο Ισραήλ, πάνω από 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.