Κοινοποίηση


Χωρίς σύνταξη, φάρμακα και πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μία ηλικιωμένη, η οποία καίτοι ολοζώντανη, στο σύστημα του ΕΦΚΑ φαίνεται ότι πέθανε τον Ιούλιο του 2023.

Τη μακάβρια καταγγελία έκανε στον ΣΚΑΪ ο γιος της, Δημήτρης Μαραγκός, που εξήγησε πώς η μητέρα του, σύμφωνα με το σύστημα του ΕΦΚΑ, έχει αποβιώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της. Όμως η πρόσβαση στο σύστημα ήταν κλειστή, καθώς φαινόταν ότι απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο. Αμέσως, η γυναίκα μαζί με τον γιο της πήγαν στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω, όπου οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν… παρουσία της τον «θάνατό» της.

χχχχχχ
Οι υπάλληλοι είπαν ότι το περιστατικό προέκυψε από μία αλλοδαπή, που έχει δηλωθεί με ψεύτικο διαβατήριο και χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του κ. Μαραγκού. «Το ληξιαρχείο της Καβάλας έδωσε τον ΑΜΚΑ τη μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν… νεκρή», είπε ο ίδιος. Παράλληλα, από τον Αύγουστο, της έχει κοπεί η σύνταξη.

Τι απαντά ο ΕΦΚΑ

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Ηλίας Τσούνης, που ανέφερε ότι «στο μητρώο υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής από κάποιο ληξιαρχείο η ενημέρωση για τον θάνατο της καταγγέλλουσας σε λάθος ΑΜΚΑ».

Με βάση την ενημέρωση που είχε ο ίδιος «απεβίωσε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, το ίδιο όνομα πατρός και λίγα διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ».

Ο εκπρόσωπος του φορέα διαβεβαίωσε ότι «το πρόβλημα με την σύνταξή θα αποκατασταθεί» και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση είναι «αναγκαία η επικαιροποίηση των στοιχείων».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.