Κοινοποίηση


Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική διαρροή καταψηφίστηκε με 159 «όχι» η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη ύστερα από ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό σφυροκόπημα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Αυτό σημαίνει ότι πριν από την πάροδο 6 μηνών η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει αντίστοιχη πρόταση, δίνοντας στην κυβέρνηση καθαρό πολιτικό χώρο μέχρι τις ευρωεκλογές.

Σήμερα στις 11:00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, όπου θα ανακοινωθεί ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος θα ισχύσει από 1ης Απριλίου. Η αύξηση αναμένεται να ξεπεράσει το 6%, ώστε να είναι μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό, και εκτιμάται ότι θα φέρει τη χώρα μας ακόμα και τέσσερις θέσεις υψηλότερα στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιχειρούν να αλλάξουν σελίδα εστιάζοντας στα προβλήματα της καθημερινότητας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται χθες από το βήμα της Βουλής στο διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Έχουμε μπροστά μας μία εκλογική αναμέτρηση και είναι βέβαιο ότι κάποιοι θέλουν να προβάλλεται μία εικόνα πολιτικής αστάθειας και να περιοριστεί και εκτός της Ελλάδας η δύναμη εκείνης της παράταξης που έχει αποδείξει ότι έχει και ευρωπαϊκή γραμμή αλλά και εθνική φωνή», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η χώρα μας τώρα καλείται να συμβάλει στην αμυντική αυτονομία της ηπείρου, να διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες και για τον λόγο αυτό απαιτείται να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο ενισχυμένη.

«Όχι σε πισωγυρίσματα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επικείμενη εκλογική μάχη πιο κρίσιμη από κάθε άλλη στο παρελθόν και με άμεσες συνέπειες για το μέλλον της χώρας εξηγώντας ότι για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα.

«Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία ούτε για εύκολη διαμαρτυρία» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι λαμβάνει απόλυτα τα μηνύματα της κοινωνίας και αφουγκράζεται τον παλμό της για αυτό προσπαθεί να βελτιώνει την παραγωγικότητα της κυβέρνησης και να διδάσκεται από τα λάθη της. Και κατέληξε: «στις ευρωεκλογές οι πολίτες θα στείλουν το δικό τους μήνυμα σε όσους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αποσταθεροποιήσουν όχι την κυβέρνηση, αλλά τελικά την ίδια τη χώρα».

Μήνυμα γαλάζιας συσπείρωσης

Η τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη στη βουλή ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά υπουργών και βουλευτών της πλειοψηφίας, οι οποίοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τόσο την κυβερνητική πολιτική όσο και τη διαχείριση που έχει γίνει μέχρι σήμερα για το σοβαρό θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.

Η κυβερνητική πλειοψηφία ανέδειξε την πρόθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας – όπως τονίζουν- fake news, τοξικότητα αλλά και ανυπόστατες κατηγορίες. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τη γαλάζια παράταξη ενωμένη και έτοιμη να ριχτεί δυναμικά στη μάχη των ευρωεκλογών.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.