Κοινοποίηση


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ανακοινώνει σήμερα η ΕΜΥ, καθώς «χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά θα επηρεάσει κυρίως την Τετάρτη τα δυτικά κεντρικά και βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ώρες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Θεόδωρο Κολυδά, χαμηλό βαρομετρικό που έρχεται από τα δυτικά θα επηρεάσει κυρίως την Τετάρτη τα δυτικά κεντρικά και βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Βροχές και καταιγίδες
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το meteo.gr, ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο Πέλαγος θα επηρεάσει τη χώρα μας την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς έως θυελλώδεις νότιους ανέμους στη Δυτική Ελλάδα. Παρά την επικράτηση των νοτιάδων, η θερμοκρασία θα παραμένει περίπου 3-4°C χαμηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αρχικά τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα, με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Από το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 2/5, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες στα Επτάνησα, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελ/νησο και βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας. Στις νοτιότερες περιοχές θα σημειωθούν και λασποβροχές λόγω της παρουσίας σκόνης από την Αφρική.

Ο χάρτης δείχνει το συνολικό ύψος βροχής (σε χιλιοστά) που προβλέπεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 3/5 από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.