Κοινοποίηση


Βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται σήμερα αρχικά σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 5 έως 21-22, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21-22, στα Επτάνησα από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και μέχρι τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τη νύχτα στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-03-2023

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα κυρίως στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ωστόσο θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-03-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα σποραδικές καταιγίδες.Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα φθάσει σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.