Κοινοποίηση


Συμμορία Αλβανών, που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην Αττική, εξαρθρώθηκε την Πέμπτη (4 Μαΐου), από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε ειδική επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι άτομα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκλημαtικές δραστηριότητες, βiα κατά υπαλλήλων, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωtικά.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 20 περιπτώσεις κλοπών, από τις οποίες η μία απόπειρα, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα εκτιμά η ΕΛΑΣ ό,τι ξεπερνά το ποσό των 230.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, που δρούσαν από τον Μάιο του 2022, αρχικά κατόπτευαν την προηγούμενη ημέρα τους στόχους τους κινούμενοι πεζοί γύρω από αυτούς, ώστε να καταρτίσουν σχέδιο δράσης και να εξασφαλίσουν την έγκαιρη διαφυγή τους. Απογευματινές ή βραδινές ώρες πλησίαζαν τα σπίτια που είχαν στοχοποιήσει, με αυτοκίνητο, που ήταν συνήθως ενοικιαζόμενο και προχωρούσαν σε διάρρηξη παραβιάζοντας τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ακόμα και εάν χτυπούσε συναγερμός. Μάλιστα, εάν η λεία που αποκόμιζαν από ένα σπίτι ήταν σημαντική, το “χτυπούσαν” ξανά.

Σημειώνεται ότι, καίριο ρόλο στη λειτουργία της συμμορίας είχε μια γυναίκα, η οποία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι δεν ήταν σεσημασμένη διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια, ώστε να εισπράξει τα χρήματα και να τα μοιράσει στα υπόλοιπα μέλη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 40 ρολόγια γνωστών μαρκών, 28 ζευγάρια σκουλαρίκια, 39 δαχτυλίδια, 9 βραχιόλια, 36 κολιέ, μενταγιόν και χρυσές αλυσίδες, 3 τσάντες επώνυμων οίκων, 6.795 ευρώ, 20 κινητά τηλέφωνα, 3 μαχαίρια, 0,7 γραμμάρια ακατέργαστη κάvvαβη, 2 αυτοκίνητα και 1 μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες, που έχουν απασχολήσει ξανά την ΕΛΑΣ για διάφορα αδικήματα, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.