Κοινοποίηση


Ο 51χρονος πλέον λέκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2016 περνούσε το πρώτο του βράδυ στη φυλακή, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της, που έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση με αρσενικό, το 2013.

Μετά από 14 μήνες κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε δις ισόβια για διπλή δολοφονία και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ο καταδικασθείς είχε αναφωνήσει τότε προς την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όσο οι αστυνομικοί του περνούσαν τις χειροπέδες «Χωρίς αποδείξεις…; σε ποιά χώρα ζούμε;».

Χτες Τετάρτη ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Νικολόπουλος, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος και σε δεύτερο βαθμό – όπως πρωτόδικα – για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή, τονίζοντας χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του πως: «Δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνάει κάποιες φορές ακόμη και τον πιο ευφάνταστο και ευρηματικό σεναριογράφο. Με τη συνολική του συμπεριφορά, την σκληρότητα και αναλγησία, επέδειξε πλήρη περιφρόνηση προς το έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής».

Στην απολογία του, μέρος της οποίας έχει δημοσιευτεί στο protothema.gr, ο λέκτορας του ΑΠΘ είχε επιχειρήσει να πείσει το δικαστήριο για την αθωότητά του.

Όπως υποστήριζε, δεν έχει καμία σχέση με τους δύο θανάτους, πως αγαπούσε τη σύζυγό του – παρά το γεγονός ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με φοιτήτριά του – και απέδιδε τις κατηγορίες σε βάρος του σε σκευωρία, μιλώντας για «φανταστικούς δολοφόνους».

Είχε πει χαρακτηριστικά στην απολογία του πως ουδέποτε δηλητηρίασε την οικογένειά του και πως δεν είναι ψυχοπαθής: «Θα ήθελα να επαναλάβω ότι είμαι αθώος διότι δεν εισήγαγα ποτέ βαρέα μέταλλα στον οργανισμό της συζύγου μου, της γιαγιάς της, της κόρης μας, αλλά ούτε και στον δικό μου οργανισμό προσπαθώντας να αυτοκτονήσω. Είμαι φυσιολογικός άνθρωπος, δεν είμαι ψυχοπαθής, όπως κάποιοι προσπάθησαν να με παρουσιάσουν. Ακόμα και η γελοιότητα έχει τα δικά της όρια και κάποιοι προσπάθησαν να τα ξεπεράσουν».

«Με τη γυναίκα μου αγαπιόμασταν πάρα πολύ. Προσπαθούσαμε να κάνουμε παιδί και το 2010 αποκτήσαμε την κόρη μας. Το 2013 ακολούθησα και μία θεραπεία φαρμακευτικής αγωγής για να μπορέσουμε να κάνουμε και δεύτερο παιδί. Δήθεν εκείνη την περίοδο η γυναίκα μου ήθελε να με χωρίσει και εγώ είχα βάλει μπροστά ένα σατανικό σχέδιο», είχε καταθέσει στη συνέχεια, ενώ αναφερθείς στην 85χρονη, την χαρακτήρισε «καλή γιαγιούλα» που του έδειχνε τη συμπάθειά της και δεν είχε κανέναν λόγο να την δολοφονήσει.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.