Κοινοποίηση


Πολιτική θύελλα έχει ξεσηκώσει η χθεσινή (17.5.2023) δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου σε τηλεοπτική εκπομπή και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις εκλογές ότι πρέπει να επανέλθει το 20% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τα… μάζεψε για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και ανέκρουσε πρύμναν μετά την θύελλα που ξέσπασε ενόψει των εκλογών και έκανε λόγο για «προσωπικές απόψεις».

Το υπουργείο Εργασίας, εν μέσω του σάλου που έχει δημιουργηθεί, σε ανακοίνωσή του δίνει παραδείγματα για το τι θα συνέβαινε για τους ελεύθερους επαγγελματίες αν, όπως λέει, “επέστρεφε” ο νόμος Κατρούγκαλου.

Η… αναβίωση αυτή θα προκαλούσε αύξηση έως και τρεις φορές στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα τυχόν επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου θα σήμαινε σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «την κατάργηση των μειώσεων στις εισφορές που εφήρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ, απαλλάσσοντας χιλιάδες επαγγελματίες από τις καταστρεπτικές επιβαρύνσεις που επέβαλε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σήμερα (18.5.2023) είπε για το όλο θέμα:

«Αποκαλύπτεται μέρος όσων θα μας περίμενε αν τυχόν επέστρεφε με κάποιον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά που λέει έχουν τεράστιο κόστος και θα διαλύσουν και την οικονομία και τους πολίτες στην Ελλάδα. Για να πραγματοποιηθούν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα πρέπει να διευρυνθεί το έλλειμμα και να γίνει γιγαντιαίο το χρέος – οπότε θα ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα και θα ξαναέρθει πάλι το ΔΝΤ στην Ελλάδα – ή θα πρέπει να αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές όπως είχε την ειλικρίνεια να πει ο κ. Κατρούγκαλος με αποτέλεσμα να τσακιστούν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, η μεσαία τάξη».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Άκη Σκέρτσου, ενώ στην ανακοίνωση αυτή απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν εκδώσει οργισμένες ανακοινώσεις με τις οποίες υπογραμμίζουν ότι δεν θα δεχθούν ξανά την «δήμευση» του εισοδήματός τους μέσω ασφαλιστικών εισφορών.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.