Κοινοποίηση

Την  σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση και εκσυγχρονισμός πλατείας Ρήγα Φεραίου και πάρκου Εθνικής Αντίστασης», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, στον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 529.000 €. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Καστοριάς ανέρχεται στο 45,5%, δηλαδή στο ποσό των 240.695 €, ενώ το 54,5 %, ήτοι ποσού 288.305€  θα καλυφθεί από τον  Δήμο Άργους Ορεστικού. 

Το έργο αποτελείται από δύο τμήματα:

  •  Την Ανάπλαση του νέου Πάρκου Άργους Ορεστικού.  Πρόκειται να γίνουν διάφορες  εργασίες αναβάθμισης, όπως: Αποξήλωση της υφιστάμενης πλακόστρωσης του πάρκου και νέας επίστρωσης. Καθαίρεση του συντριβανιού. Ανακατασκευή χαμηλών στηθαίων. Κατασκευή νέου επιπέδου, όπου θα τοποθετηθεί μαρμάρινο μνημείο για την κατάθεση στεφάνων. Θα συντηρηθούν τα παγκάκια και θα δημιουργηθεί νέο δίκτυο φωτισμού. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί νέος χώρος όπου θα λειτουργεί ως πάρκο τροχοσανίδας (skateboard).
  • Ανακατασκευή της Πλατείας Ρήγας Φεραίου. Αφορά στην κυκλοφοριακή οργάνωση του κόμβου που υφίσταται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και της μελέτης εφαρμογής για την πλήρη οριζοντιογραφική αναδιάταξη της περιοχής αυτής. Επίσης, περιλαμβάνει την  κατάλληλη σήμανση με σκοπό την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας για τους πεζούς και τα οχήματα που διέρχονται από τις περιοχές αυτές, καθώς και η εφαρμογή διατάξεων για ΑμΕΑ.

Η τεχνική έκθεση του έργου έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Άργους Ορεστικού και αναμένεται να υλοποιηθεί εντός δεκαοχτώ (18) μηνών από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Δήμο Άργους Ορεστικού, επισκέφτηκε και είδε από κοντά, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, τις εργασίες της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Άργους Ορεστικού, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο του Δήμου Άργους Ορεστικού, η ολοκλήρωσή του οποίου θα προσφέρει έναν σύγχρονο χώρο άθλησης με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.