Κοινοποίηση

Πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα στον περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη και τον κ. Κουκουλόπουλο

Ο περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης έδειξε με την προχθεσινή του ομιλία στην Πτολεμαΐδα ότι είναι οπαδός του ποδοσφαιρικού δόγματος «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Είναι δικαίωμα του, δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν διαστρεβλώνει την πραγματικότητα όπως έπραξε με την ψευδή και απαξιωτική αναφορά στο πρόσωπο μου σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (2013).

Δεν υπάρχει λόγος να παραθέσω όσα έπραξα για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τόσο ως δήμαρχος όσο και ως βουλευτής, είναι γνωστά σε όλες και όλους. Να τονίσω μόνο ότι με το Σχέδιο Αθηνά αμφότερα τα ιδρύματα της περιφέρειας μας ισχυροποιήθηκαν.

Το ίδιο γνωστός είναι και ο 5ετης απολογισμός του κ. περιφερειάρχη που σημαδεύτηκε από την αναιτιολόγητη καθυστέρηση δυο ετών της πανεπιστημιούπολης και την κατάργηση των επωνύμων εδρών του Πανεπιστημίου με τον ίδια να σιωπά. Ευτυχώς που υπήρξε δυναμική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ και δεν τρίτωσε το κακό με την κατάργηση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου που επιχειρήθηκε το 2015 από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Όλα τα άλλα που παρουσίασε ως απολογισμό για το πανεπιστήμιο  ο κ περιφερειάρχης αφορούν σχέδια που ΘΑ ψηφιστούν και αρκετά αργότερα από την τρέχουσα θητεία του ΘΑ εφαρμοστούν.

Είναι δηλαδή προεκλογικές εξαγγελίες και όχι χειροπιαστή πραγματικότητα επί των ημερών του.

Ο καθένας μπορεί να συγκρίνει, αλλά κυρίως να κρίνει τι σημαίνουν όλα τα πιο πάνω για την ποιότητα του δημόσιου λόγου του κ. Καρυπίδη, το ηθικό και πολιτικό του υπόβαθρο.

Το προφανές είναι ότι ο εν λόγω βρίσκεται αλλού, εκεί και τότε που ως δημοσιογράφος στοχοποιούσε όποιον δεν του άρεσε, παραπλανώντας πολλούς.

Εξίσου προφανές είναι ότι ο κ. περιφερειάρχης βρίσκεται σε πανικό και ο λόγος είναι γνωστός.

Τα συντριπτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα η Κοζάνη με την Πτολεμαΐδα και όλος ο νομός μας, βιώνουν μια πρωτοφανή κρίση που ξεκίνησε το 2015 με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα και των εδώ συνεργών του (εδώ).

Τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για τους θλιβερούς απολογητές της καταστροφής του τόπου με προεξάρχοντες τον κ. περιφερειάρχη και τους 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία.

Η προσπάθεια του κ. περιφερειάρχη να μεταθέσει αλλού τις δικές του ευθύνες θα πέσει στο κενό γιατί οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί ο κ. Καρυπίδης.

Παρακάτω η απάντηση από Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού “Ανατροπή – Δημιουργία”

Ο πανικός του κ. Κουκουλοπουλου να δικαιολογήσει όλα αυτά που ΔΕΝ ξεχνάμε.

 Ποιος θα περίμενε ότι θα έφτανε το πλήρωμα του χρόνου που ο κ. Κουκουλόπουλος, θα υπερασπιζόταν την καταστροφική πολιτική της ΝΔ και του τότε υπουργού της κ. Αρβανιτόπουλου , στο γνωστό “Σχέδιο Αθήνα”.
Που από όποιο Τριτοβάθμιο Ίδρυμα  πέρασε άφησε συντρίμμια.
Πέστε  λίγο στην Καστοριά και στην Φλώρινα κ. Κουκουλόπουλε πόσο « καλό»  ήταν το σχέδιο σας. Που σε ένα βράδυ, με μια υπογραφή, τους κλείσατε ένα λαμπρό Τμήμα ΤΕΙ και πήρατε την Αρχιτεκτονική Σχολή «με το έτσι θέλω» .Τα ιδρύματα μας , το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ κοντέψαμε να τα κλείσετε κ. Κουκουλόπουλε. Αποδεκατιστήκαν από Τμήματα σε ένα βράδυ, με απλό Προεδρικό Διάταγμα χωρίς καν να διαβουλευτείτε με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα !
Έχετε το θράσος να λέτε στους  κατοίκους της περιοχής μας ότι το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ ήταν καλό και ισχυροποίησε τα ιδρύματα μας !  Ξεχνάτε τις τρομερές διαμαρτυρίες φοιτητών , Καθηγητών , πολιτών , μέχρι και Βουλευτών της συγκυβέρνησης σας ;
Άραγε σε λίγες ημέρες που θα έρθει στην Βουλή το νομοσχέδιο ,το κόμμα σας θα το ψηφίσει , ώστε να έχει επιτέλους ένα δυνατό Ίδρυμα η Περιφέρεια μας  με 26 ΝΕΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ Τμήματα  στο μηχανογραφικό του Σεπτεμβρίου ;

Επίσης, μάθετε επιτέλους να ξεχωρίζετε την Αυτοδιοίκηση με την Κεντρική πολιτική σκηνή. Γνωρίζουν βέβαια  οι πολίτες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας  ότι σας είναι δύσκολο γιατί έτσι είχατε μάθει  τόσα χρόνια να χειραγωγείτε και να κομματικοποιείτε μέχρι και τον … Κοινοτάρχη.

Δεν σας επιτρέπουμε να  αναφέρεστε στον ανεξάρτητο Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας σαν να είναι  Βουλευτής κάποιου κόμματος .

Και επειδή εμείς  κ. Κουκουλόπουλε δεν χτίζουμε κομματικό αυτοδιοίκητο ψηφοδέλτιο αλλά είμαστε ένας ανεξάρτητος και  πολυσυλλεκτικός οργανισμός που μπορεί να  συνεργάζεται  με όλα τα κόμματα για το συμφέρον της Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.  Διαβάστε λοιπόν την κατάσταση της Χώρας το 2015, στην αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας :

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην πρώτη τριετία των δύο πρώτων μνημονίων, μέχρι και το 2012, με τα εισοδήματα να συρρικνώνονται κατά 35,6 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά μέχρι και το 2014, το 1ο και το 2ο μνημόνιο κόστισαν συνολικά 39,7 δισ. ευρώ.

To ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων από τα νοικοκυριά το 2010, έτος κατά το οποίο η χώρα μπήκε στα μνημόνια, ανέρχονταν στο ποσό των 115,7 δισ. Ευρώ. Η πτώση των εισοδημάτων ξεκίνησε από νωρίς, από το πρώτο έτος των μνημονίων το 2010.
Όπως προκύπτει από τον πίνακα 1, τα δηλωθέντα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009 (δηλώθηκαν το 2010) ανήλθαν σε 115,7 δισ. ευρώ.
Το επόμενο έτος, με τις πρώτες μνημονιακές περικοπές και τις απολύσεις, τα εισοδήματα μειώθηκαν δραματικά κατά 15,4 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 100,3 δισ. ευρώ.
Το 2011 ακολούθησε νέα βουτιά των εισοδημάτων κατά 11 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 89,3 δισ. ευρώ.
Το 2012 ήταν η χρονιά των δύο μνημονίων. Εφαρμόστηκαν οι «ουρές» του 1ου μνημονίου και τα νέα μέτρα του 2ου μνημονίου, με αποτέλεσμα τα εισοδήματα να μειωθούν περαιτέρω κατά 9,18 δισ. ευρώ, και να διαμορφωθούν στο ποσό των 80,12 δισ. ευρώ.
Στα χρόνια που ακολούθησαν οι ρυθμοί μείωσης των εισοδημάτων επιβραδύνθηκαν, αλλά εξακολούθησαν να κινούνται σε πτωτική τροχιά. Το 2013, μειώθηκαν κατά 1,35 δισ. ευρώ, το 2014, κατά 2,76 δισ. ευρώ.

Σωρευτικά, μέχρι και το 2014 που εφαρμόστηκε το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, οι απώλειες των δηλωθέντων εισοδημάτων ανήλθαν στο ποσό των 39,7 δισ. ευρώ! 

 Οι δικές σας κυβερνήσεις  κ . Κουκουλόπουλε  λεηλάτησαν  το 35% των εισοδημάτων που δήλωναν προ κρίσης (2009) οι πολίτες της χώρας και της Δ. Μακεδονίας . Παραλάβαμε μια Περιφέρεια σε μια Χώρα πτωχευμένη, με ανθρωπιστική κρίση , με φοβικά σύνδρομα  και συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού.

Και τολμάτε να δηλώνετε ότι η κρίση στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα άρχισε το 2015 !

Αιδώς κ. Κουκουλόπουλε. Αιδώς !

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού “Ανατροπή – Δημιουργία”

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.