Κοινοποίηση

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ο Δήμος Καστοριάς, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς “620”, διοργανώνουν εκδήλωση ποδηλασίας με τίτλο: “Ποδηλατούμε όλοι μαζί για το Περιβάλλον και την Καστοριά”.

Πρόκειται για μία απολαυστική ποδηλατάδα, που θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουνίου, ώρα 5:30 μ.μ., στον εσωτερικό γύρο της λίμνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Στόχος των διοργανωτών, η ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας, αλλά και υποστήριξης της υγείας των πολιτών. Παράλληλα, η ανάδειξη του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής για την ενίσχυση προβολής του τόπου μας.

Χαρακτηριστικό στοιχείο, η επανεμφάνιση των 12 ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία ενώ είχαν παραχωρηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στο Δήμο Καστοριάς, τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν παροπλισμένα σε αποθήκες και δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Όπως είχε διαβεβαιώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, τα ποδήλατα αυτά, όπως και άλλα συμβατικά πόδήλατα, με τη φροντίδα της Διοίκησης της Εταιρείας «ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε.», συντηρήθηκαν, ελέγχθηκαν και είναι έτοιμα προς χρήση και αξιοποίηση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.    

Σημείο εκκίνησης (5.30 μ.μ.): Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, με μίνι ενημέρωση για ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας. Απαραίτητη η συνοδεία των παιδιών από έναν τουλάχιστον κηδεμόνα.

 Σημείο τερματισμού: Δημαρχείο Καστοριάς, με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες.

Δίνουμε το ραντεβού μας όλοι μαζί, με προοπτική να γίνει ετήσιος και αγαπημένος θεσμός που θα προσελκύσει στο μέλλον κοινό απ’ όλη την Ελλάδα και γιατί όχι και απ’ όλον τον κόσμο.

 

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.