Κοινοποίηση

Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία κλιμάκωσης της έντασης, το πεντάγωνο έκρινε ότι και δεύτερη φρεγάτα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή όπου πλέει το Oruç Reis

Και δεύτερη φρεγάτα ετοιμάζεται να αποπλεύσει από το Ναύσταθμο για την περιοχή που πλέει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruç Reis.

Όπως μεταδίδει το militaire.gr πρόκειται για τη φρεγάτα Κουντουριώτης η οποία θα αποπλεύσει τις επόμενες ώρες. Δεν υπάρχει κάποια επιπλέον ένδειξη κλιμάκωσης αλλά για παν ενδεχόμενο κρίθηκε ότι καλό είναι να υπάρχει στην περιοχή και δεύτερο πλοίο. Προς το παρόν όπως λένε πηγές του ΓΕΝ θα παραμείνει σε απόσταση ικανή να φθάσει γρήγορα στην επίμαχη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλους του ORUC REIS από τα ξημερώματα σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν έγινε τυχαία, ούτε βέβαια μπορεί να αποδοθεί στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες όπως τονίζει το militaire.gr, δεν είναι και τόσο κακές που να δικαιολογούν την “έκτακτη ανάγκη” αλλαγής πορείας και εισόδου σε ύδατα που δεν δικαιούται να πλέει το τουρκικό ερευνητικό.

Η Τουρκία μας δοκιμάζει και μάλλον πήρε την απάντηση της. Η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ,εμφανίστηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή κι αυτό είναι ένα μήνυμα που η Τουρκία πρέπει να το “μετρήσει”.

Η Αθήνα πολύ σωστά δεν ανεβάζει τους τόνους. Οι ΕΔ και το ΠΝ είναι σε ετοιμότητα όπως φάνηκε και είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν σ΄ αυτή την κατάσταση για όσο χρειαστεί.

Θυμίζουμε ότι το ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωσε το “ξεστράτισμα” του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ORUC REIS από την περιοχή όπου είχε δηλωθεί με NAVTEX ότι θα κάνει έρευνες και την είσοδο του σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων.

“Το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «ORUC REIS» τις πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 2020 κινήθηκε με δυτικές πορείες εκτός δηλωθείσας περιοχής NAVTEX και ευρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ελληνικού FIR. Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ η εν λόγω κίνηση παρακολουθείται από μέσα και Μονάδες των Ε.Δ”, αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.