Κοινοποίηση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H γενική συνέλευση των αγροτών του μπλόκου Άργους Ορεστικού αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων με την μορφή των συγκεντρωμένων τρακτέρ στις οδούς και τις πλατείες και θα συνεχίσει τον αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων με άλλες μορφές.

Ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις με συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, αναδεικνύοντας  την γεωγραφική περιοχή της χώρας στην οποία ζούμε αλλά και την είσοδο στην χώρα προϊόντων που ελληνοποιούνται.

Επιδιώξαμε συνάντηση με τον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων  κ. Γεωργιάδη Άδωνη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαθανάση Νίκο με συγκέντρωση των αγροτών έξω από την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, στους οποίους αναλύσαμε τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Οργανώσαμε συγκέντρωση στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, με συμμετοχή όλων των αγροτών από την Κοζάνη, τα Γρεβενά και την Φλώρινα, με σκοπό να ασχοληθεί το περιφερειακό συμβούλιο με τα αγροτικά θέματα.

Συμμετείχαμε στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου εκδόθηκε ψήφισμα στήριξης του αγώνα μας και αναγνώρισης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Συμμετείχαμε μαζί με άλλους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς στην κινητοποίηση για την υπέρμετρη αύξηση του ρεύματος, που οργάνωσε ο σύλλογος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Καστοριάς.

Αποκλείσαμε συμβολικά την Εγνατία οδό για μία ώρα, ταυτόχρονα με άλλες περιοχές στη χώρα για να διατρανώσουμε τα ανελαστικά ζητήματα που μας απασχολούν.

Υποδεχθήκαμε στο μπλόκο  τον Δήμαρχο Καστοριάς, τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τον βουλευτή της ΝΔ, τον γραμματέα και βουλευτή του ΜεΡΑ 25 κ. Βαρουφάκη Ιωάνη, ενημερώνοντάς τους, τόσο για τα αιτήματα που αφορούν όλη την χώρα αλλά και για τα τοπικά.

Συμμετείχαμε δια αντιπροσώπου στην συνάντηση που έγινε στην Αθήνα με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων και τρία συναρμόδια υπουργεία, αγροτικής ανάπτυξης, οικονομικών και ενέργειας.

Τα συμπεράσματα που διεξήχθησαν είναι ότι η κυβέρνηση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έδειξε αναλγησία, υποκρισία και εχθρότητα.

Μας κατηγόρησαν δια στόματος κ. Σταικούρα ότι συμμετέχουμε στο ΑΕΠ της χώρας με πολύ μικρό ποσοστό 2,5% (αποκρύπτοντας ότι η αγροτική παραγωγή έχει και μεταποίηση, εμπόριο μεταφορές παροχή υπηρεσίας που όλα αυτά εάν αθροιστούν φτάνει στο 28%) συνεπώς δεν χρειάζεται να διαμαρτυρόμαστε γιατί και πολλά μας δίνουνε.

Μας κατηγόρησαν ότι ζούμε παρασιτικά σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας(ξεχάστηκαν τα περί ατμομηχανής της ανάπτυξης, πυλώνα της οικονομίας κ.τ.λ.).

Τα μέτρα που πήραν για την αντιμετώπιση της υπέρμετρης αύξησης του κόστους παραγωγής (λιπάσματα φάρμακα πετρέλαιο ζωοτροφές)είναι σταγόνα στον ωκεανό η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης αντιστοιχεί σε 100 €/εκμετάλλευση.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Στύλιο Γεώργιο και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα,  εκφράσαμε την διαφωνία μας στο γεγονός της μη έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων των φασουλοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ στην άποψη του προέδρου, ότι ευθύνεται ο υπηρεσιακός μηχανισμός του ΕΛΓΑ.

Το φράγμα Νεστορίου κατά τον αρμόδιο υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης δεν έχει και πολλά χρόνια που ξεκίνησε (11 ένδεκα) και μας ρώτησε εάν είχαμε και πριν 50 χρόνια φράγμα;

Για τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ΚΟΕ (πρώην ΠΣΕΑ) είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Για τους επιλαχόντες των σχεδίων βελτίωσης είπε ότι όσοι είναι επιλαχόντες και έχουν χαμηλότερη βαθμολογία από κάποιους άλλους  είναι γιατί δεν είναι βιώσιμη η επιχείρηση τους, συνεπώς  γιατί να τα χρηματοδοτήσουμε (μάλλον μπερδεύτηκε με τους απορριπτόμενους).

Για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για μια ακόμη φορά είπε ότι πρέπει να γίνει (ποιος να την κάνει άραγε).

Για την νέα ΚΑΠ εξέφρασε την επιθυμία να ξαναβρεθούμε για να το συζητήσουμε.

Παρ όλα αυτά, εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την δικαίωση όλων των αιτημάτων μας, προκειμένω να μείνουμε στον τόπο μας, μαζί με όλη την κοινωνία και τους επαγγελματικούς φορείς που στήριξαν τον αγώνα μας, που είναι αγώνας όλων.

Για όσους είχαν ΄΄πεσμένη μπαταρία΄΄ και δεν μπόρεσαν να βάλουν σε κίνηση το τρακτέρ τους, να φροντίσουν για την επόμενη φορά να τη φορτίσουν.

Είναι τιμή και περηφάνια η συμμετοχή σε αγώνες που γίνονται για την επιβίωση, ξεπερνώντας την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία, τα ψεύτικα διλήμματα, τις πιέσεις.

Είναι μάθημα ζωής για τις γενιές που έρχονται και έχουμε ευθύνη.

Ευχαριστούμε την αστυνομία για την συνεργασία.

Από την Συντονιστική επιτροπή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.