Μητσοτάκης: Καταθέτω πρόταση μομφής κατά Πολάκη – Τσίπρας: Θα την μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης

Άμεση ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή Υγείας, Παύλου Πολάκη με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό», «επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό αν είναι ευγενής ή αγενής, αφού κατάγεται από τα Σφακιά και λόγω καταγωγής, αφού είναι κοντοχωριανοί, γνωρίζει το ύφος το αψύ των Σφακιανών»

«Είτε καταθέσετε πρόταση κατά στελέχους της είτε κατά της κυβέρνησης, να το μεταφέρετε στον αρχηγό σας, εγώ θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που θέλετε να αποφύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι. Ε, δεν θα τα αποφύγετε. Αν για σας ντροπή είναι το ύφος, για μας ντροπή είναι τα θαλασσοδάνεια, η διαφθορά και οι μίζες της προηγούμενης περιόδου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού:

Παρέμβαση στη Βουλή

Το ήθος και το ύφος του καθενός μας μετριέται πρώτα απ’ όλα από την εντιμότητα του. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα με τροπολογίες, οι μίζες, η διαφθορά και η διαπλοκή. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι το γεγονός ότι στα μεγάλα και κρίσιμα θέματα, η ΝΔ προσφεύγει σε έναν αντιπερισπασμό. Δεν θα τους επιτρέψουμε να εκτρέψουν τη συζήτηση. Θέλει – δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης, οποτεδήποτε κι αν κατατεθεί πρόταση μομφής, για ένα μέλος της ή για την κυβέρνηση συνολικά, θα συζητήσουμε για την κατάσταση στην οποία έφεραν τη χώρα και πώς εμείς τη βγάλαμε απο τα μνημόνια. Για αυτά που αφορούν τους πολλούς.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ή τον παίρνεις αγκαλιά ή τον αποπέμπεις»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον Παύλο Πολάκη καθώς, όπως τόνισε, «επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, τον κατηγόρησε γιατί έκανε χρήση νόμου ΑΜΕΑ για να διοριστεί στο ΕΣΥ».

Συνεχίζοντας ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως πρόκειται για «απαράδεκτα υπονοούμενα».

«Τον γνώρισα προσωπικά πριν μήνες, δεν του χαρίστηκε κανείς, η κοινωνία τον έχει ανάγκη», είπε αναφορικά με τον υποψήφιό του και τόνισε πως «υπάρχουν κάποιες στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι, για μένα είναι ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ποιότητας, ήθους στο δημόσιο διάλογο. Οκόμπος έφθασε στο χτένι και αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη».