Μητσοτάκης: Αν νομίζει ο Τσίπρας ότι θα πάρει τους αναποφάσιστους, ας κάνει τώρα εκλογές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην έναρξη του συνεδρίου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σε εκθεσιακό χώρο στην περιοχή του αεροδρομίου στα Σπάτα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελευταίων δημοσκοπήσεων στάθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για τις έρευνες και τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που κρατώ από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι η διαφορά, αλλά ότι το κεντρικό κριτήριο της ψήφου είναι η οικονομία. Στις 26 Μαίου θα κριθεί, λοιπόν, ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για να φέρει επενδύσεις και κυρίως να δημιουργήσει νέες δουλειές» εξήγησε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πέταξε μάλιστα το γάντι στον πρωθυπουργό και το Μαξίμου γενικότερα, το οποίο διακινεί το αφήγημα ότι οι αναποφάσιστοι της τελευταίας στιγμής θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ:

«Αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι ευνοείται από τους αναποφάσιστους, ας προκηρύξει εδώ και τώρα και τις εθνικές εκλογές για να μην ταλαιπωρείται άλλο η χώρα.»

Περίπου 1,5 μήνα προτού ανοίξει η αυλαία των εκλογικών αναμετρήσεων, οι δημοσκοπήσεις πάντως, διαψεύδουν τις εκτιμήσεις του Μαξίμου. Πρώτα ήταν η δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open, στην οποία φαίνεται ότι η ψαλίδα ανοίγει.

Ήρθε στη συνέχεια η δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ, όπου το προβάδισμα της ΝΔ είναι διψήφιο, ενώ οι «επιδόσεις» της κυβέρνησης στα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι απογοητευτικές. Οι πολίτες θέλουν λιγότερους φόρους και δουλειές, ενώ δεν ξεχνούν τις «Πρέσπες».

 

 

Πηγή