Κοινοποίηση

Ψύχραιμος, φαινομενικά ευγενής και συγκρατημένος έδειχνε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον Alpha. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κρύψει την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, εφοπλιστής, εκδότης και δημοτικός σύμβουλος είναι… έξαλλος! Πρωτίστως με τον Αλέξη Τσίπρα, ειδάλλως πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ο ψύχραιμος και γεμάτος αυτοπεποίθηση, επειδή τίποτα δεν θα του συμβεί, αφού όλα είναι μια απέραντη σκευωρία, Βαγγέλης Μαρινάκης, ούτε λίγο-ούτε πολύ, αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας εγκληματία! Ή, όπως είπε για την ακρίβεια, «ο κ. Τσίπρας, από όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, έχει πει 5 εκατομμύρια ψέμματα και έχει διαπράξει 3 εκατομμύρια εγκλήματα»!

«Ο Αλέξης ο ψεύτης», είχε πει νωρίτερα. Φυσικά, είχε και το Documento την τιμητική του, όπως ήταν αναμενόμενο! Σκεφτείτε να είχε και ευφράδεια λόγου ο κ. Μαρινάκης, τι θα έλεγε! «Εγώ δεν έχω ευφράδεια, συλλαβίζω», παραδέχτηκε χαριτολογώντας, θέλοντας να απαντήσει στο σχόλιο που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για τον ίδιο σε πρόσφατη συνέντευξή του. Μόνο που όπως μας ενημέρωσε, εκείνος συλλαβίζει μεγάλες αλήθειες και δεν έχει ευφράδεια «για να κοροϊδεύει τον κόσμο, όπως ο πρωθυπουργός»…

Κατά τα λοιπά, αποφάσισε να μιλήσει στην τηλεόραση, επειδή βάλλεται καθημερινώς και άρα οφείλει στον κόσμο εξηγήσεις. Ποιες είναι οι εξηγήσεις που οφείλει; Ότι τον εμπλέκει η κυβέρνηση σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ότι δεν χρηματοδοτεί τη ΝΔ, ότι είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη και περήφανος που γνώρισε από τον πατέρα του τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά με τον υιό του, Κυριάκο, έχει μόνο τυπικές σχέσεις – όσο γι’ αυτά τα κομματικά γραφεία, πρόσφερε όλα κι όλα 2-3 κλιματιστικά που δεν κοστίζουν πάνω από χιλιάρικο!

Στις εξηγήσεις που μας οφείλει περιλαμβάνεται επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε σώνει και καλά να… κλείσει το MEGA και τα κατάφερε και κυρίως ήθελε τις δύο ιστορικές εφημερίδες του συγκροτήματος Λαμπράκη – Το Βήμα και Τα Νέα – να τις ελέγχει απόλυτα! Και επειδή όταν ο κ. Μαρινάκης τις αγόρασε, δεν το δέχτηκε, δεν δέχτηκε δηλαδή εγκάθετους διευθυντές και απομακρύνσεις δημοσιογράφων, όπως είπε, τότε άρχισε η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και η στοχοποίησή του. Γιατί η κυβέρνηση επιθυμούσε να μετατρέψει τις δύο εφημερίδες σε… Documento, Έθνος και Νέα Σελίδα, όπως ανέφερε. Τι λέτε; Τιμή μας!

Δεν παρέλειψε, όμως, να επισημάνει δύο φορές πως οι δύο εφημερίδες που αγόρασε έχουν παραμείνει στο Κέντρο και στην… Αριστερά! Πού είσαι Ψυχάρη να δεις το Βήμα… αριστερό!

Επέμεινε στο θέμα των διακοπών του πρωθυπουργού σε ιδιωτικό σκάφος, που είχαν αποκαλύψει πρώτη φορά τα Νέα, όπως τόνισε, για να αποδείξει με αυτό τον τρόπο την εγκυρότητα των δύο εφημερίδων, αλλά και τις επιθέσεις που δέχεται από τον πρωθυπουργό για δήθεν fake news «που αποδεικνύονται αληθινά».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που αποκάλυψε ότι είχε ψηφίσει Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές, απογοητεύθηκε πάντως γιατί είχε πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, με νέους ανθρώπους, αλλά έπεσε έξω. Γι’ αυτό, εξάλλου, όπως παραδέχτηκε, είχε στηρίξει τη Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια, αλλά… επίσης έπεσε έξω! Πάλι καλά που στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι πιο… διορατικός και δεν έπεσαν έξω τα καράβια του!

Για την σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο, τόνισε αρκούντως απαξιωτικά ότι ποτέ δεν υπολόγισε πως θα μπορούσε ο Καμμένος να του κάνει ζημιά. Για του λόγου το αληθές, άλλωστε, προέτρεψε τον συνομιλητή του δημοσιογράφο να δει πού βρίσκεται στις… δημοσκοπήσεις ο Καμμένος.

Για την υπόθεση του Noor1, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση και για την ακρίβεια: «όσο εμπλέκεται στο Noor1 ο κ. Τσίπρας, τόσο εμπλέκομαι κι εγώ»! Και προσέθεσε ότι τα δικά του παιδιά είναι υπερήφανα για τον ίδιο, ενώ τα παιδιά του πρωθυπουργού… όχι! Πώς είναι τόσο σίγουρος; Μα, επειδή «οι εταιρείες του πατέρα και του θείου του πρωθυπουργού είχαν κέρδη από εργολαβίες που έπαιρναν από τη Χούντα»! Κατά τα άλλα, οι εφημερίδες του μπορεί να μην παράγουν fake news, όπως μας είπε, αλλά ο κ. Μαρινάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να επαναφέρει μία ψευδέστατη και ελεεινή κατηγορία για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο εφοπλιστής απάντησε και στο σχόλιο του πρωθυπουργού, που είχε πει ότι ο κ. Μαρινάκης ελέγχει επτά εφημερίδες, λέγοντας ότι μάλλον τον… μπερδεύει με τον εαυτό του, αφού είναι ο Αλέξης Τσίπρας εκείνος που ελέγχει επτά εφημερίδες. Οι οποίες είναι – πάντα κατά τον κ. Μαρινάκη – η Εφημερίδα των Συντακτών, η Αυγή, η Νέα Σελίδα, το Documento, η Δημοκρατία και η Espresso. Και παράλληλα, τον στηρίζουν η ΕΡΤ και το OPEN…

Με λίγα λόγια, η πλειονότητα του Τύπου στην Ελλάδα στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Πάλι καλά, που υπάρχουν και οι εφημερίδες του κ. Μαρινάκη να στηρίζουν το Κέντρο και την… Αριστερά! Όχι τίποτε άλλο, αλλά αναρωτιέται κανείς… τι θα μείνει για τη ΝΔ!

Και όπως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του Noor1, η οποία, είναι σίγουρος, ότι δεν θα φθάσει καν σε δίκη, έτσι δεν έχει και καμία σχέση με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, παρά τις ποινικές διώξεις. Όλα είναι σκευωρία «κάποιων ανθρώπων που θέλουν να φτιάξουν μια συγκεκριμένη ατζέντα». Γι΄ αυτό, όπως υπογράμμισε, «όλοι αυτοί θα πληρώσουν μεγάλο τίμημα και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά». Και όχι, αυτό δεν είναι απειλή, αλλά «υπόσχεση»!

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στα του Δήμου Πειραιά, καθώς είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, και περιέγραψε πολλά έργα που έχουν γίνει – με δικά του έξοδα, όπως είπε – στην πόλη, όπως πλατείες, παιδικές χαρές, σίτιση στα ΚΑΠΗ, αναπλάσεις και άλλα και ολοκλήρωσε την συνέντευξή του με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο, όπως μάθαμε, μόνο κέρδη δεν είχε! Πάνω από 100 εκατομμύρια έβαλε από το 2010 μέχρι σήμερα από την τσέπη του και πάνω από 150 εκατομμύρια πλήρωσε σε φόρους και εισφορές, ενώ όταν τον παρέλαβε είχε χρέη 40 εκατομμύρια ευρώ!

Ανακεφαλαιώνοντας και καταλήγοντας, λοιπόν, έχουμε και λέμε:

τον Ολυμπιακό τον πήρε από… αγάπη, χωρίς κέρδος κανένα!

Τον ΔΟΛ τον αγόρασε, επειδή είχε χρέος να διασώσει δύο ιστορικές εφημερίδες, για το καλό της χώρας!

Κανάλι έφτιαξε, όχι για τον ίδιο, αλλά επειδή είναι τόσο καλοί οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων του, που πρέπει να τα λένε και από τηλεοράσεως, αλλά και για να έχουμε ένα αμιγώς ενημερωτικό σταθμό!

Την Δούρου την στήριξε, αλλά έπεσε έξω!

Στον Δήμο Πειραιά κατέβηκε υποψήφιος, για να προσφέρει στην πόλη – και μάλιστα, από την τσέπη του!

Δεν απειλεί, αλλά… κρατά τις υποσχέσεις του!

Έχουμε πέσει πάνω σε εθνικό ευεργέτη και λαϊκό ήρωα ταυτοχρόνως, συνεπώς, και δεν το… εκτιμάμε!

 

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.