Κοινοποίηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το μήνυμα της ταχύτητας, της αποτελεσματικότητας, αλλά και της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης θα στείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει και ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που περιλαμβάνει σειρά από ασυμβίβαστα που θα ισχύουν για υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και για γενικούς και ειδικούς γραμματείς.

Δείτε LIVE:

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ξεκάθαρες εντολές για πλήρη διαφάνεια.

Το μότο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς και συνεργάτες του θα είναι: Ούτε λεπτό χαμένο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες έχουν ετοιμάσει φακέλους για κάθε υπουργείο στους οποίους υπάρχει αναλυτικός σχεδιασμός με τους στόχους που θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Επίσης θα ενημερωθούν για τον τρόπο αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το υπουργικό του πως τίθενται ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Οι πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, οι πρώτες νοµοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι το νοµοσχέδιο για τη δοµή της κυβέρνησης, στο οποίο θα συµπεριληφθούν σηµειακού χαρακτήρα διατάξεις, όπως η κατάργηση του πανεπιστηµιακού ασύλου, η επαναφορά αυστηρότερων διατάξεων στον Ποινικό Κώδικα και η πρόνοια για υπέρβαση των προβληµάτων που έχει δηµιουργήσει στη διοίκηση περιφερειών και δήµων η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με το Έθνος ο υπουργός ΕπικρατείαςΓιώργος Γεραπετρίτης, αναµένεται να παρουσιάσει µε powerpoint και λεπτοµερώς τη νέα δοµή και λειτουργία της κυβέρνησης, αντλώντας παραδείγµατα από µοντέλα διακυβέρνησης προηγµένων χωρών της Δύσης.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.