Κοινοποίηση

Ο ορισμός της πολιτικής Αριστείας.

Πανάξια πρέσβειρα των ελληνικών συμφερόντων αποδείχτηκε η υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η ελληνίδα υφυπουργός φάνηκε πως είχε προετοιμάσει πάρα πολύ καλά το ταξίδι της και είχε οργανώσει πολύ προσεκτικά τις συναντήσεις της όχι μόνο με τον αρμόδιο Υπουργό και τον κινέζο ομόλογό της Αναπληρωτή Υπουργό Γεωργίας της Κίνας. Αλλά είχε εξασφαλίσει διμερή σύσκεψη στο Πεκίνο με την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας, παρουσία μάλιστα του αρμόδιου Υφυπουργού! Παρουσία δηλαδή του πολιτικού τους προϊσταμένου, καθώς ήταν ο μόνος τρόπος για να τελειώσουν τα θέματα άμεσα με πολιτική παρέμβαση.

Εκεί λοιπόν η Ελληνίδα Υφυπουργός κατάφερε μία μεγάλη νίκη με άμεσο αντίκτυπο στην αγροτική μας παραγωγή και την οικονομία γενικότερα.

Έχοντας απέναντί της τόσο τους γραφειοκράτες των τελωνείων όσο και τον πολιτικό τους προϊστάμενο, απέσπασε, μετά από πολλά χρόνια, τα ακόλουθα:

Α) την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εξαγωγή στην Κίνα του κρόκου Κοζάνης,

Β) την ομαδοποίηση των φρούτων, θέμα που αρνούνταν έως σήμερα η Κινεζική πλευρά, ώστε να εξεταστούν ταυτόχρονα οι τεχνικοί φάκελοι για τα πυρηνόκαρπα φρούτα που έχει υποβάλλει η χώρα μας κατά τον έλεγχο των κινεζικών αρχών για τα κεράσια,

Γ) την επέκταση των εξαγωγών ακτινιδίων από το σύνολο της χώρας μας προς την Κίνα,

Δ) την εξέταση του φακέλου εξαγωγών για το Ελληνικό λαβράκι και άλλων προϊόντων, Ανοίγοντας μια τεράστια αγορά για τις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες.

Τέσσερις συγκεκριμένες κινήσεις, τέσσερις ελληνικές επιτυχίες, ακριβώς επειδή η Ολυμπία Τελιγιορίδου, γνώριζε τι να διεκδικήσει και από ποιους. Εκμεταλλεύτηκε υποδειγματικά και το εξαιρετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος πραγματικά μάγεψε τους κινέζους εκπροσωπώντας την Ελλάδα και φυσικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξασφαλίζοντας το άνοιγμα μίας αγοράς η οποία δύναται να απορροφήσει τεράστιες ποσότητες ελληνικών προϊόντων, συνεισφέροντας στην εθνική οικονομία μεγάλα ποσά και διασφαλίζοντας την βιωσιμότητα παραγωγής στις τοπικές κοινωνίες, σε ορίζοντα μάλιστα πολλών δεκαετιών.

Πραγματικά Άριστη και άξια συγχαρητηρίων.

Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.