Κοινοποίηση

Η Ένωση μας το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται αποδέκτης της έντονης ανησυχίας μερίδας συναδέλφων μας σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων.
Κάθε κράτος έχει ιδιαίτερη ευθύνη να προστατέψει την υγεία των πολιτών του γι’ αυτό και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μετρά. Προβληματίζει όμως το γεγονός ότι στα πλαίσια του σχεδιασμού ανοσοποίησης κατά του covid-19 γίνεται διαρκώς λόγος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό χωρίς να έχουν συνεκτιμηθεί και άλλοι παράγοντες, με πιο σημαντικό αυτόν της ελευθερίας της επιλογής. Το εμβόλιο άλλωστε αποτελεί ένα προστατευτικό μέτρο και όχι τιμωρητικό.
Επειδή το εμβόλιο τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί το μοναδικό όπλο ενάντια στη πανδημία του covid-19 λέμε ναι στα εμβόλια αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Λέμε ναι στην ατομική ευθύνη αλλά όχι στον έμμεσο εξαναγκασμό με οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων μας. Λέμε ναι στην ελευθερία επιλογής αλλά όχι στην τιμωρία αυτής με αναστολή εργασίας.
Ο κίνδυνος να διαιρεθεί η κοινωνία είναι πλέον ορατός.
Για τον λόγο αυτό καλούμε τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια Υπουργεία να συνεκτιμήσουν τα ανωτέρω με το έργο που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν οι Αστυνομικοί από την έναρξη της πανδημίας (αναστολή αδειών, καμία υλική η ηθική αποζημίωση) και να εναρμονίσουν τα μέτρα και τις αποφάσεις τους ώστε να συνεχίσουν να ασκούν απρόσκοπτα και απερίσπαστα τα καθήκοντα τους.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.