Κοινοποίηση

Καταδεικνύεται για ακόμη μία φορά, με αφορμή τις ακραίες θερμοκρασίες, το πολιτικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος της ταλαιπωρημένης χώρας.

Ο ίδιος άνθρωπος (ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης), ο οποίος αυτάρεσκα και μεγαλόστομα είχε εξαγγείλει το σβήσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων, τώρα ανακοινώνει την επιστράτευση αυτών των μονάδων και την άρον άρον είσοδό τους στο ενεργειακό σύστημα, λόγω του έντονου φόβου για blackout.

Λογικό, αφού ακόμη κι αυτός γνωρίζει ότι χωρίς τις λιγνιτικές μονάδες δεν μπορεί να υπάρξει αδιάκοπη και ασφαλής τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, ειδικά σε περιόδους αυξημένης ενεργειακής ζήτησης, όπως τώρα.

Ας αναρωτηθούμε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η εμμονή με το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων κι αν αυτά τα συμφέροντα συνάδουν με τα συμφέροντα της πατρίδας και των τοπικών κοινωνιών. Είναι τελικά τόσο ισχυρά τα λόμπι του Φυσικού Αερίου και της απάτης των Α.Π.Ε. και γιατί η κυβέρνηση φαίνεται να άγεται από αυτά;

Οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι Περιφερειάρχες των λιγνιτικών περιοχών βρίσκονται στη χώρα; Οι φιλοκυβερνητικοί, θεσμικοί η μη, οι φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση παράγοντες και παραγοντίσκοι, καθώς και οι κάθε είδους χειροκροτητές και βαστάζοι, που βάζουν πλάτη και προωθούν αυτές τις εγκληματικές και εθνικά επικίνδυνες ενεργειακές και όχι μόνο πολιτικές, αναλογίζονται άραγε τίνος το παιχνίδι παίζουν, με ποιον είναι και ποια συμφέροντα στηρίζουν με τη στάση τους;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.