Κοινοποίηση

Δεν κατάλαβε ότι εισέπραττε επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της. Η Μυρσίνη Λοίζου, που δηλώνει ανεπάγγελτη και ως μοναδική ιδιότητα προβάλει το ότι είναι κόρη του Μάνου Λοίζου, που αποτέλεσε μια «ηχηρή» επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία παρουσίασε ως υποψήφια για τις Ευρωεκλογές, παραιτήθηκε σήμερα της υποψηφιότητάς της, μετά τις αποκαλύψεις για τις καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτησή της έγινε δεκτή. Λίγη ώρα πριν την οριστική απομάκρυνσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, επιχείρησε να αποφύγει το όποιο… νέο φιάσκο με την συγκεκριμένη υπόθεση και όταν ρωτήθηκε έδωσε «διπλωματική» απάντηση: «Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη. Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή της είχε προαποφασιστεί πριν καν την υποβάλει η ίδια η Μυρσίνη Λοίζου, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου και η Κουμουνδούρου εκτίμησαν πως η ζημιά που γίνεται από τις διαρκείς αποκαλύψεις εις βάρος της κυρίας Λοΐζου εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κόρη του Μάνου Λοΐζου πήγε το μεσημέρι στο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε -κατά πληροφορίες- με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος της εξήγησε ότι είναι αδύνατον να παραμείνει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ετσι, η Μυρσίνη Λοΐζου δημοσιοποίησε την επιστολή παραίτησής της. Μέχρι εκείνη την ώρα μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιχειρούσε ακόμη και τα δημοσιεύματα αλλά κυρίως… τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις να «διαψεύσει» εκφράζοντας την σιγουριά ότι η Μυρσίνη Λοίζου δεν εισέπραττε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Η ίδια επικαλέστηκε ότι δεν… κατάλαβε πως στον λογαριασμό της για 5,5 χρόνια έμπαινε η σύνταξη της μητέρας της, αλλά και όταν το «κατάλαβε» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και της ζήτησαν πίσω τα χρήματα, εκείνη επικαλέστηκε την γραφειοκρατία, όπως και σήμερα, μέσω της επιστολής της παραίτησής της. Ωστόσο, η Μυρσίνη Λοίζου που ήθελε να εκπροσωπήσει τους Έλληνες στην Ευρώπη, τους Έλληνες, φορολογούμενους  που γονάτισαν από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, εκθέτει και το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, για την επιλογή της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Πρώτη η ΝΔ ζήτησε την αποπομπή της
«Πραγματικά ασύλληπτη» χαρακτήρισε η  αξιωματική αντιπολίτευση την αποκάλυψη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου Σοφία Ζαχαράκη να δηλώνει:   «Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια «ξέχασε» να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη.   Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.»

 

Λοβέρδος: «Πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα δεοντολογίας»
Στην αντιπαράθεση για το θέμα που προέκυψε με την Μυρσίνη Λοΐζου τοποθετήθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έκανε λόγο για «τεράστιο θέμα δεοντολογίας». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ.Λοβέρδος είπε ότι «δεν δικαιούται σήμερα κανένα κόμμα να τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έχουμε καταδικάσει την περίπτωση αυτή. Θεωρώ ότι κάποιος με ποινικό πρόβλημα έπρεπε να το πει. Αυτοί που παρήγαγαν έξαλλη κριτική στο παρελθόν, δεν μπορεί να είχαν στο ψηφοδέλτιό τους τέτοιο πρόσωπο».

Χρηστίδης: «Αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το αξιακό πλαίσιο των επιλογών του κύριου Τσίπρα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε:   «Εμείς έγκαιρα ασκήσαμε κριτική στις προκλητικές τοποθετήσεις της κυρίας Λοΐζου για την βία και την τρομοκρατία. Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας συμπληρώνουν το προφίλ των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ   Κατά συνέπεια αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το αξιακό πλαίσιο των επιλογών του κύριου Τσίπρα».

 

Τζανακόπουλος: «Δεν πιστεύω ότι η Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε τα χρήματα αυτά»
Ακόμα και μετά τον σάλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε με μισόλογα, όταν ρωτήθηκε για το θέμα που προέκυψε με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου και την καταδίκη για το γεγονός ότι εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της δηλώνοντας ότι «Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει».

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του Alpha και απαντώντας στο εάν θα πρέπει να αποχωρήσει η Μυρσίνη Λοΐζου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανέφερε: «Δεν θα μπω σε σεναριολογία, τι θα γίνει αν… Είμαι βέβαιος ότι η κυρία Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά».   Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν δίστασε να αποδώσει τον όλο θόρυβο για την Μυρσίνη Λοΐζου στην προσπάθεια της ΝΔ και φιλικών της ΜΜΕ, να θέσει σε λειτουργία μια κρεατομηχανή για όλους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου:
«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού.Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή.

Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.   Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.   Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.   Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος», καταλήγει η Μυρσίνη Λοΐζου.

Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.