Κοινοποίηση
Η βιταμίνη C είναι ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το σώμα μας. Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι πλούσια σε αυτή τη βιταμίνη, αλλά τα αυστραλιανά δάση κρύβουν μια απροσδόκητη πηγή ασκορβικού οξέος.
Το πράσινο δαμάσκηνο (γνωστό και ως δαμάσκηνο κακαντού) αποτελεί ένα φρούτο που οι Αβορίγινες της Αυστραλίας το κατανάλωναν για πάνω από 50.000 χρόνια καθώς ήταν ευρέως γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Εκτός από νόστιμο, το πράσινο δαμάσκηνο ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C.
Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει έως και πέντε γραμμάρια της συγκεκριμένης βιταμίνης ανά 100 γραμμάρια του φρούτου, δηλαδή περίπου 100 φορές περισσότερο από ένα πορτοκάλι.
Στο μεταξύ, χάρη στην περίεργη σύνθεσή του, το δαμάσκηνο αυτό είναι και πολύ δημοφιλές στη βιομηχανία καλλυντικών.
Όλο και περισσότερες μάρκες προσθέτουν το εκχύλισμά του στα προϊόντα τους, από κρέμες μέχρι σαμπουάν, γιατί βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και ενυδατώνει το δέρμα και τα μαλλιά.
Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.