Κοινοποίηση

Μέσα από το Οδοιπορικό στην Έδεσσα και το αφιέρωμα στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, εκεί όπου λάμπρυνε με την παρουσία του για 17 χρόνια ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας, καταγράφουμε τις πνευματικές καταθέσεις Επισκόπων και Κληρικών για την Οσιακή βιοτή του ασκητή Επισκόπου.

Μιλά ένα από τα πνευματικά του αναστήματα ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ”Ο Άγιος Καλλίνικος είναι ο Θησαυρός της Μητροπόλεώς μας” ενώ τις μαρτυρίες τους καταθέτουν ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Ζουμής, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Χατζής και ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να μεταβείτε στο περιεχόμενο και παρακολουθήστε το 1ο μέρος του Αφιερώματος στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας:

https://www.pemptousia.tv/view/b/category/Columnists/subCategory/afieromata_ca8fR/id/agios_kallinikos_edessis_to_lampron_semnologima_a_meros_PgQas/lang/el_GR

 

Στιγμιότυπα από την επιστροφή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου από την Καστοριά στην Έδεσσα, την ώρα της συνέντευξης, και από την μαρτυρία που κατέθεσε για τον άγιο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος: 

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.