Κοινοποίηση

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011, όλη η Ελλάδα σοκάρεται στο άκουσμα της αποτρόπαιης δολοφονίας της όμορφης 21χρονης Κερκυραίας Ανδριάνας Γαρδικιώτη -με 78 μαχαιριές(!)- από τον 35χρονο σύντροφό της Στάθη Ευσταθίου, που την πέταξε στη λίμνη της Καστοριάς. Ο δράστης (που μεταφέρθηκε στις Φυλακές Γρεβενών) κατά την απολογία του είπε τα εξής: «Την Ανδριάνα τη λάτρευα. Αν και ήμασταν μαζί περίπου έναν χρόνο, πίστευα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Την αγαπούσα, δεν άντεχα ούτε λεπτό μακριά της. Έκανα τα αδύνατα δυνατά να είμαι συνέχεια μαζί της. Ήταν πολύ όμορφη και ιδιαίτερα κοινωνική. Μιλούσε με όλο τον κόσμο. Την πλησίαζαν συνέχεια άντρες και αυτό δεν το άντεχα».

Όπως εξήγησε, η ζήλεια του ήταν αιτία ομηρικών τσακωμών μεταξύ τους. «Την Παρασκευή -ημέρα της δολοφονίας- τσακωθήκαμε πάλι για το ίδιο ζήτημα. Της είπα ότι ήμουν σίγουρος ότι με απατούσε. Εκείνη το αρνήθηκε, αλλά δεν την πίστεψα. Μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και ότι ήθελε να χωρίσουμε. Θόλωσα και έγινε ό,τι έγινε»…

«’Ήθελε να με χωρίσει για να γυρνά ελεύθερη», έλεγε στην κατάθεσή του -τέρας ψυχραιμίας- και συμπλήρωνε: «Ήθελε να κάνει τη ζωή της. Στη σκέψη και μόνο ότι θα την έχανα τρελάθηκα. Άρπαξα ό,τι βρήκα μπροστά μου και άρχισα να τη χτυπώ! Όταν κατάλαβα ότι ήταν νεκρή, πήρα την απόφαση να την ακολουθήσω. Έτσι θα ήμασταν για πάντα οι δυο μας στον παράδεισο. Αλλά δεν πρόλαβα».

Το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν «σφαγή»: Η κοπέλα έφερε περισσότερα από 78 χτυπήματα από κατσαβίδι. «Το έγκλημα αυτό δεν έχει προηγούμενο», έλεγε τότε ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος που εξέτασε το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας: «ο δράστης επιτέθηκε με μανία, πρόκειται για σφαγιασμό. Είχε δεκαοκτώ χτυπήματα στο λαιμό και πάνω από δέκα στο θώρακα. Το πτώμα έφερε και πολλές εκδορές στα χέρια και στο πρόσωπο, κάτι που δείχνει ότι προσπάθησε να αντιδράσει και υπήρξε συμπλοκή».

Ο Στάθης Ευσταθίου εργαζόταν περιστασιακά ως DJ σε γάμους και βαπτίσια. Είχε ιστορικό ως παιδόφιλος, ενώ στην κατοχή του είχαν βρεθεί χιλιάδες αρχεία βίντεο με σκληρό
υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, αλλά στο δικαστήριο αθωώθηκε. Εδώ και ένα χρόνο, διατηρούσε σχέση με την Ανδριάνα Γαρδικιώτη, η οποία καταγόταν απ’ την Κέρκυρα, αλλά τα τελευταία χρόνια διέμενε στην Καστοριά, όπου ήταν φοιτήτρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Ο σύντροφός της, της ζήτησε επίμονα να ανεβάσει στο Facebook τις φωτογραφίες τους για να δείξει ότι έχουν σχέση και μάλιστα της ζητήθηκε να αλλάξει το status της σε “In a Relationship”, καθώς μέχρι πρότινος η νεαρή το είχε αφήσει κενό. Η κοπέλα ανέβασε φωτογραφίες του ζευγαριού τα ξημερώματα της Παρασκευής κάτι που μπορείτε να δείτε με μια επίσκεψη στο προφίλ της.

Δεν άλλαξε όμως και το status της, όπως της ζητήθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν λοιπόν να προκύψει το μοιραίο. Η τελευταία συνάντηση που είχαν οι δύο σύντροφοι στο αυτοκίνητο του Στάθη Ευσταθίου το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία της Ανδριάνας Γαρδικιώτη. Ο Ευσταθίου έφερε μαζί του ένα κρητικό μαχαίρι, το οποίο κάρφωσε 10 φορές στην καρδιά της άτυχης νεαρής. Στη συνέχεια την αποτελείωσε με ένα κατσαβίδι στο λαιμό και τέλος πέταξε το πτώμα της στη λίμνη της Καστοριάς, μαζί με τα δύο σύνεργα που είχε χρησιμοποιήσει. Ακολούθως, ο εγκληματίας ομολόγησε την πράξη του στο Facebook μόλις το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με το παρακάτω μήνυμα:
«Λυπάμαι και συγγνώμη… ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει… σε αγάπησα… σε αγαπάω και θα συνεχίσω να σε αγαπάω Μάου μου!!!. Έναν ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα ως την αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου! Άλλωστε ένα χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλο μόνο του… Έρχομαι (Νιέχ-Νιέχ μου).

Η πρόθεσή του να αυτοκτονήσει δεν υλοποιήθηκε. Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία σταμάτησε τον δράση για έλεγχο, βρίσκοντας στο αυτοκίνητό του τις κηλίδες αίματος, καθώς και τις τρίχες από τα μαλλιά της άτυχης νεαρής.

Η εξακρίβωση στοιχείων είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψή του. Κατόπιν αυτού, ο δράσης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο Ευσταθίου και ανέσυραν από τα παγωμένα νερά της λίμνης την 22χρονη κοπέλα στο σώμα της οποίας ήταν καρφωμένα το μαχαίρι και το κατσαβίδι.

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του ζευγαριού, επρόκειτο για δυο αγαπημένα μεταξύ τους παιδιά και όλοι μιλούσαν για έναν μεγάλο έρωτα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Στάθης Ευσταθίου όπλισε το χέρι του και σκότωσε την Ανδριάνα.

Μάνος Γρυπάρης

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.