Κοινοποίηση

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων (οδού Αχαρνών), στον Ναό, που για 13 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε ως Διάκονος αρχικώς και ως Εφημέριος και Προϊστάμενος αυτού στη συνέχεια.

Στον ιστορικό αυτό Ναό των Αθηνών ο μακαριστός Μητροπολίτης Σεραφείμ ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως, έως της εκλογής του ως Μητροπολίτης Καστορίας.

Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος έλεγε: «Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου έθρεψε και εστέγασε τα ιερότερα όνειρα της ζωής μου».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, αναφέρθηκε στον μακαριστό Επίσκοπο της Καστορίας, λέγοντας πως «σήμερα τελούμε το μνημόσυνο ενός μεγάλου Αρχιερέως.

Και είναι ανάγκη σε όλους μας να ψηλαφήσουμε τη ζωή αυτών των μεγάλων εκκλησιαστικών ανδρών για να βρούμε τις αρετές τους και να προσπαθούμε πάντα να τους μιμηθούμε και να καλλιεργούμε τις δικές μας αρετές».

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, συμπλήρωσε ο κ. Εμμανουήλ, ο οποίος δόθηκε ολοκληρωτικά στον Θεό, αγαπούσε πάρα πολύ την πατρίδα μας και ιδιαίτερα τη Μακεδονία, και η ιστορία θα το γράψει αυτό.

Στο πετραχήλι του δε, ξεκουράστηκαν πολλοί ενορίτες του Αγίου Νικολάου, πολλοί έζησαν την αγάπη και την καλοσύνη του, πολλοί απόλαυσαν την κηρυκτική του ικανότητα και τη λειτουργική του ζωή και συμπεριφορά.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον π. Αλέξιο Σάπικα, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, τον συνεχάρη γιατί ως διάδοχός του στον περικαλλή αυτό Ναό, τον τιμάει με κάθε μεγαλοπρέπεια και αγάπη, ευχόμενος να ευλογεί ο Μητροπολίτης Σεραφείμ την παλιά του Ενορία και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.