Κοινοποίηση


Νεκροί από πυρά ενόπλων έπεσαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών και παιδιών, που είχαν επιστρέψει στα εδάφη τους στο Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ανακοίνωσε το Σάββατο τοπικός φύλαρχος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την επίθεση στο Νότιο Νταρφούρ υπήρξαν επίσης 20 τραυματίες, δήλωσε ο Ιμπραήμ Αχμάντ, σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Χαρτούμ. Ο αριθμός των νεκρών “είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση”, πρόσθεσε.

Τα θύματα ήσαν αγρότες, αρχικοί ιδιοκτήτες αυτών των εδαφών, στους οποίους είχε επιτραπεί να επιστρέψουν έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν δύο μήνες υπό την αιγίδα της κυβέρνησης ανάμεσα στους προηγούμενους κτήτορες και σε όσους είχαν εγκατασταθεί εκεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Νταρφούρ, τόνισε ο ίδιος φύλαρχος.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.