Κοινοποίηση


Τα αποτελέσματα ερευνών της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών Μγάλης Βρετανίας έδειξαν πως μόνο το 22% των ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό την ημέρα του τεστ είχαν εμφανίσει συμπτώματα. Αυτό σίγουρα δυσχεραίνει το έργο όσων προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, καθώς σημαίνει ότι πολλοί τον μεταφέρουν χωρίς να το γνωρίζουν.

Ταυτόχρονα, σημαίνει ότι το ιατρικό προσωπικό είναι αρκετά πιθανό να μεταφέρει τον κορονοϊο και να μην το γνωρίζει, σύμφωνα με ανάλυση του BBC.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας μας οδηγούν ακόμη στα εξής συμπεράσματα:

  • Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την ιατρική ή κοινωνική μέριμνα και συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους είναι αρκετά πιο πιθανό να διαγνωστούν θετικοί στον κορονοϊό
  • Άτομα που προέρχονται από εθνοτικές μειονότητες ήταν πιο πιθανό να βρεθούν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων.
  • Οι λευκοί ήταν οι λιγότερο πιθανό να βρεθούν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων.
  • Υπήρχαν επίσης ορισμένες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που ζούσαν σε μεγαλύτερα νοικοκυριά είχαν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν θετικοί σε σχέση με αυτούς σε μικρότερα νοικοκυριά.

Αν και οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από τον κορονοϊό απ’ό,τι οι γυναίκες, αυτή η μελέτη δεν κατέληξε στο εάν υπάρχει διαφορά στο εάν και κατά πόσο είναι πιθανότερο να μολυνθούν.

Ταυτόχρονα το 22% (της μελέτης) των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέφερε ότι είχε εμφανίσει συμπτώματα την ημέρα του τεστ, αλλά και μια μεγαλύτερη ομάδα – το ένα τρίτο (33%) των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον ιό – ανέφεραν ότι είχαν συμπτώματα είτε την ημέρα του τεστ είτε στην προηγούμενη ή την επόμενη.

Αυτό σημαίνει ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 78% που ήταν θετικοί στον ιό ανέφερε ότι δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.