Κοινοποίηση

Δείτε βίντεο από τις συνθήκες που επικρατούν κατά τους χειμερινούς μήνες  στην 3η ΜΣΕΠ (Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης) της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στο κορυφή Βέρνον του όρους Βίτσι.

Το 1967 ξεκινάει η λειτουργία της Μονάδος, με αποστολή την επιτήρηση του εναέριου χώρου και την παροχή πληροφοριών έγκαιρης προειδοποίησης στις Αρχές του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια του συστήματος E/W του SACEUR.

Το 1973 στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του ενοποιημένου συστήματος Αεράμυνας του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται η μετάπτωση της λειτουργίας της Μονάδας στο νέο πρότυπο λειτουργίας Μονάδων Radar του NATO, NADGE (NATO Air Defence Ground Enviroment), με κύριο χαρακτηριστικό την σημαντική βελτίωση της λειτουργίας στους τομείς Επιτήρησης, Διευκρίνησης και Ελέγχου Αεροσκαφών.

Tο 1982 η Μονάδα μετονομάζεται σε 3η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (3η ΜΣΕΠ).

Το 1995, στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του συστήματος αεράμυνας του ΝΑΤΟ τίθεται σε επιχειρησιακή λειτουργία νέο τριών διαστάσεων (3D) Radar.

Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.