Κοινοποίηση


Νέο πραγματογνώμονα αναμένεται να ορίσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής, σχετικά με την έκρηξη που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα ανήμερα της επετείου του ενός χρόνου από το δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρουν πως ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης προχωρά σε νέες ανακριτικές πράξεις. Μετά την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από συγγενείς θυμάτων, προχωρά άμεσα σε ορισμό νέου πραγματογνώμονα.

Η κίνηση αυτή γίνεται για να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ερωτήματα των συγγενών των θυμάτων της αμαξοστοιχίας, τα οποία σχετίζονται κυρίως με την τεράστια έκρηξη, αυτό που πολλοί επιστήμονες χαρακτήρισαν ως «μανιτάρι», η οποία ακολούθησε ακριβώς μετά τη μετωπική σύγκρουση των τρένων.

Στον κ.Μπαϊκάμη επίσης έχουν υποβληθεί και αιτήματα των συγγενών των θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τι ήταν και αν συνέβαλε στην ανείπωτη τραγωδία. Το συγκεκριμένο αίτημα μάλιστα εξετάζεται σοβαρά, όπως επίσης και εκείνο που αφορά σε βίντεο, τμήματα των οποίων έχουν σβηστεί, δυσκολεύοντας την πλήρη αποτύπωση της πορείας του μοιραίου τρένου.

Για τα βίντεο αναμένεται να σταλούν προσεχώς σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο, που μπορεί να επανακτήσει όλα τα σβησμένα δεδομένα. Υπενθυμίζεται παράλληλα πως νωρίτερα σήμερα, ήρθαν στη δημοσιότητα νέα βίντεο από τη σύγκρουση των δύο τρένων το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.