Κοινοποίηση


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους και οι έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη της τρoμοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης». Στην ίδια οργάνωση σύμφωνα με την έρευνα των αρχών συμμετέχουν ακόμα τέσσερα άτομα, τα οποία είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα για άλλες πράξεις.

Σε βάρος και των δέκα συνολικά εμπλεκομένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων που φέρονται να τέλεσαν ως μέλη της τρoμοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την αστυνομία στην οργάνωση αποδίδονται πέντε ενέργειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα μεταξύ των οποίων η βoμβιστική επiθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα και η αποστολή τρομοδέματος στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες περιλαμβάνονται δύο πυροτεχνουργοί που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εξ αυτών τήρησε το δικαίωμα της σιωπής ενώ ο άλλος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

Στη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών κινήθηκαν ακόμα τρεις κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους μία γυναίκα, η οποία φέρεται να σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της φέρεται να υποστήριξε ότι βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στον τόπο της επiθεσης στα Πετράλωνα, αλλά δε γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, 36 ετών φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βoμβιστική επiθεση στην τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.