Κοινοποίηση


Δηλώσεις για την κακοκαιρία Daniel έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε τους συμπολίτες μας.

Στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, επιχειρούν 15 ελικόπτερα και όπως εξήγησε, το ακραίο και επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί αλλά στις συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλίας (Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Μαγνησία) «έχουμε πρόβλημα γιατί έχουν κατέβει τα νερά», επισημαίνοντας πως ο κρατικός μηχανισμός είναι στη μέγιστη δυνατή εγρήγορση.

Στη συνέχεια, τόνισε πως η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών ξεκινά άμεσα και ότι η χώρα έχει τις οικονομικές δυνατότητες να βοηθήσει και να στηρίξει τους πολίτες, επαναλαμβάνοντας πως είναι «πρωτοφανής η κακοκαιρία και η προσπάθεια των διασωστικών συνεργείων».

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του το μεσήμερι της Παρασκευής (8/9), «έχω ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για τη μέγιστη δυνατή στήριξη από την ΕΕ. Έχω στείλει επιστολή στην πρόεδρο φον ντερ Λάιεν για πρόσθετη αρωγή. Να μην είναι η ευρωπαϊκή στήριξη στα λόγια μόνο αλλά και στις πράξεις», συμπληρώνοντας πως έχει έρθει σε επαφή ήδη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να λάβει η χώρα δάνειο με ευνοϊκούς όρους για τις παρεμβάσεις στα έργα υποδομής.

Τέλος, έκλεισε τις δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες με ένα μήνυμα ενότητας: «Να είμαστε ενωμένοι. Είμαστε δίπλα στους πολίτες, δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.