Κοινοποίηση


«Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο. «Με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα», είπε στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είχαμε ανησυχήσει γιατί είχαμε για έναν χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιποι μεγάλοι σε ηλικία, με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση».

Όπως είπε η κα Παγώνη: «Ο παιδίατρος δίνει τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει δεν μπορώ να καταπιώ, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει».

Για τη γρίπη
Αναφορικά με τη γρίπη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε: «Έχει πανικοβληθεί ο κόσμος και με τη γρίπη, φέτος είχαμε πολλή γρίπη, αλλά δεν ήταν απλή όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.