Κοινοποίηση


Νέα διάσταση στην δολοφονική επιδρομή των χούλιγκαν της Ντινάμο δίνουν τα ΜΜΕ της Κροατίας, επιρρίποντας όμως τεράστιες ευθύνες στην ελληνική αστυνομία

Η τελευταία φορά που η Ντινάμο Ζάγκρεμπ βρέθηκε στην Ελλάδα για επίσημη διοργάνωση ήταν τον Νοέμβριο του 2015.

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 2-1, αλλά κι εκείνο το ματς είχε στιγματιστεί από επεισόδια που είχαν γίνει την παραμονή του αγώνα και τα οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα κροατικά ΜΜΕ, ήταν η αφορμή για την δολοφονική επιδρομή που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας (7/8) έξω από την OPAP Arena με θύμα έναν 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ και αρκετούς ακόμη τραυματίες.

«Στα διάφορα οπαδικά φόρουμ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Bad Blue Boys (σ.σ. οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντινάμο) σχεδίαζαν αυτήν την επίθεση για χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2015 και τα όσα υπέστησαν στην Αθήνα», αναγράφεται χαρακτηριστικά.

Πριν από 8 χρόνια στην Αθήνα (και τότε δεν είχε επιτραπεί η μετακίνηση οπαδών) είχαν βρεθεί οργανωμένοι της Ντινάμο (που είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του Παναθηναϊκού), αλλά και οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα (που είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του Ολυμπιακού).

Το πιο σοβαρό επεισόδιο που είχε καταγραφεί ήταν η επίθεση μιας μηχανοκίνητης πομπής σε ένα ταξί που μετέφερε 4 Κροάτες. Τα μηχανάκια έκλεισαν τον δρόμο στο ταξί, οι επιβαίνοντες έσπασαν τα τζάμια και έριξαν ένα καπνογόνο με τους Κροάτες και τον οδηγό να προλαβαίνουν να βγουν έξω και να τρέπονται σε φυγή.

Για τους χούλιγκανς της Ντινάμο σημασία δεν είχε η αντίπαλη ομάδα που τους επιτέθηκε, αλλά ο τόπος, και ήθελαν να κάνουν στην ίδια πόλη την επίδειξη τους. Να.. αποκαταστήσουν το πληγωμένο γόητρο τους. Και το έκαναν αφαιρώντας μια ανθρώπινη ζωή.

Πάντως τα ΜΜΕ της Κροατίας κατηγορούν ανοικτά τους οπαδούς της Ντινάμο για τα όσα έκαναν στην Αθήνα τονίζοντας ότι πλήγωσαν την ομάδα τους και τη χώρα και ζητούν την παραδειγματική τους τιμωρίς, ωστόσο εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ και κατά της ελληνικής αστυνομίας.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες στα οπαδικά φόρουμ, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν βίντεο με το κομβόι των οχημάτων που διέσχισε τη μισή Ελλάδα και να μην έκαναν τίποτα απολύτως αναφέρεται χαρακτηριστικά…


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.