Κοινοποίηση


Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα τη νέα εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, της γρίπης και των λοιπών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού που είναι σε έξαρση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, καταγράφηκαν 44 θάνατοι από τον κορωνοϊό κατά την εβδομάδα αναφοράς, ενώ από γρίπη δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν 21, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε αύξηση 24% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022.

Όσον φορά τη γρίπη, η θετικότητά της υπερέβη το όριο του 10% που αποτελεί ενδεικτικό εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.