Κοινοποίηση


Εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να απομακρυνθούν τα παιδιά από την οικογένεια «Παλαιοχριστιανών», όπως αυτοαποκαλούνται, που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας, δόθηκε, πριν λίγες ώρες.

Μαζί με την οικογένεια (το ζευγάρι και τα πέντε παιδιά) η οποία μένει σε ένα λαγούμι, σε βάθος 30 μέτρων ζουν και ορισμένα άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας.

Στο σύνολό τους είναι περίπου δέκα και όλοι τους ζουν σε σπίτια από λάσπη, μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν τόξα και βέλη, απορρίπτουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη τεχνολογία, ενώ τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Πριν από λίγες ημέρες, τέσσερα μέλη της οικογένειας συνελήφθησαν για εμπρησμό αγροτικού αυτοκινήτου.

Κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός όπου χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με τη συμβολή ΕΚΑΜ από την Αθήνα έφθασαν στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί. Δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

«Ήρθαν περίπου 150 αστυνομικοί να μας συλλάβουν. Απομακρύναμε τα παιδιά και παραδοθήκαμε. Εμένα να με βάλετε φυλακή το πολύ να με ταΐζετε τζάμπα, δεν έχω κάτι να δώσω», δήλωσε το πρωί στην τηλεόραση του Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Στο σπίτι – λαγούμι βρέθηκαν: 1 αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, 1 αυτοσχέδιο πολεμικό τυφέκιο και 1 τσεκούρι.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τον τρόπο ζωής της εν λόγω οικογένειας.

«Είναι κοινωνικά απομονωμένη αυτή η οικογένεια. Το ότι κυκλοφορούν με τόξα και βέλη δείχνει ότι θέλουν να αποσυνδεθούν από την πραγματικότητα. Δεν γνωρίζω αν είναι παράνομο το να ζει κάποιος έτσι, είναι ασύμβατο με την κοινωνία. Αν έχουν όπλα είναι βέβαια παράνομο. Το δικαίωμα του πώς να ζει κανείς είναι σε ένα κοινωνικό πλαίσιο είναι προσωπική επιλογή αρκεί να μην διαταράσσει το κοινωνικό αίσθημα. Εδώ μιλάμε για μία παθολογία. Δεν είναι τωρινά αυτά τα φαινόμενα, πάντα οι άνθρωποι διαφοροποιούνται στην κοινωνία», σχολίασε.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως, «υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως άνηκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει. Είναι έξω αυτός ο άνθρωπος μετά την επίθεση σε κυνηγό επειδή διαφωνούσε με αυτό που κάνει. Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα. Ο «πατριάρχης» όπως αυτοαποκαλείται δήλωσε πω υπάσχουν άλλες 4 οικογένειες που ζουν έτσι. Οι 2 έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6 και 13 ετών να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειας, στην αδερφή.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.