Κοινοποίηση


Για να έχουμε μία ιδέα του μεγέθους της καταστροφής των πυρκαγιών και του πολυεπίπεδου αντίκτυπού της, η καταστροφή που έχει ήδη υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας εξαιτίας της φωτιάς, είναι πραγματικά ανυπολόγιστη!

Χωρίς τροφοδοσία προϊόντων θα βρεθεί ο μεγαλύτερος γαλακτοβιομηχανικός συνεταιρισμός ΕΒΟΛ, αφού πολλοί κτηνοτρόφοι καταστράφηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr εκτιμήσεις της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας Χαρούλα Διβάνη, αναφέρουν πως το 80% του ζωικού κεφαλαίο της Μαγνησίας καταστράφηκε.

Έγγραφο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου εστάλη προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Μαγνησίας και ζητά την συντομότερη καταγραφή των ζημιών και την καταβολή άμεσα των αποζημιώσεων. Η ΕΒΟΛ που συνεργάζεται με ντόπιους παραγωγούς και αυτοί είναι και οι μέτοχοί της μένει χωρίς τροφοδοσία και θα πρέπει να αναζητήσει σε άλλες περιοχές γάλα για την παρασκευή των προϊόντων της.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:

Η καταστροφή που έχει ήδη υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας εξαιτίας της φωτιάς, είναι πραγματικά ανυπολόγιστη!

Μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων και αγροτών της περιοχής μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων τυγχάνουν μέλη και συνεργαζόμενοι με τον Συνεταιρισμό μας, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, τόσο σε ζωικό κεφάλαιο και δενδρώδεις καλλιέργειες, όσο και στις εγκαταστάσεις και τους αποθηκευτικούς τους χώρους, ενώ επίσης αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης .

Εμείς από την πλευρά μας συνεισφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, χορηγώντας, μεταξύ άλλων, στους πληγέντες κτηνοτρόφους, άμεση πρόσβαση σε ζωοτροφές, αλλά και μεταφέροντας τις απαραίτητες ποσότητες νερού στις εγκαταστάσεις τους.

Εκφράζουμε την αγωνία των πληγέντων για την όσο το δυνατόν συντομότερη καταγραφή των ζημιών, αλλά κυρίως για την διενέργεια όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την άμεση αποκατάσταση και αποζημίωσή τους, ενώ συγχρόνως σας δηλώνουμε ότι είμαστε απολύτως στην διάθεσή σας για να συνδράμουμε με κάθε μέσο σε αυτή την προσπάθεια.
Το έγγραφο κοινοποιείται στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής στους βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.