Κοινοποίηση


Συναγερμός για το επερχόμενο κύμα καύσωνα – «Θα έχουμε προβλήματα αν συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα» προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Προβληματισμός επικρατεί για τη διάρκεια που θα έχει το κύμα καύσωνα το οποίο θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας από την Τετάρτη, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα ύψη σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την πρόγνωση του καιρού ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αν η ακραία ζέστη συνεχιστεί και τη νέα εβδομάδα, τότε ο ανθρώπινος οργανισμός θα αντιμωτωπίσει κίνδυνο.

Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος προειδοποιεί ότι «αν δούμε ότι θα συνεχίσει αυτό το ισχυρό κύμα ζέστης και την επόμενη εβδομάδα, με την ένταση, τότε θα έχουμε πραγματικά προβλήματα».

Πάντως όπως αναφέρει ο ίδιος ο καύσωνας που σαρώνει παράλληλα πολλές περιοχές της Μεσογείου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διαρκέσει στη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή. «Μέχρι και την Κυριακή θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μετά όμως κατεβαίνει μια ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη και σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες πιέσεις και τα μελτέμια, φαίνεται ότι θα αποκλιμακωθεί αυτό το ισχυρό κύμα ζέστης που θα κρατήσει δύο με τρία 24ωρα»

Όσο για την κορύφωση του φαινομένου, αυτή θα έρθει σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκγη το διήμερο της Πέμπτης με την Παρασκευή, , όταν και ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος εκτιμά ότι για κάποιες ευάλωτες στη ζέστη περιοχές, η μέση ενδεικτική τιμή θα είναι η 42 βαθμοί, ενώ το το κύμα θα ξεκινήσει την Τετάρτη, δίνοντας κάποιες θερμοκρασίες κοντά στους 38 βαθμούς για κάποια κλειστά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ταυτόχρονα, ο μετεωρολόγος του Open χτυπά καμπανάκι για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών τις επόμενες μέρες, με τον κρατικό μηχανισμό και την Πυροσβεστική να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

«Από Σάββατο και Κυριακή θα αρχίσει σιγά σιγά να ηρεμεί η όλη κατάσταση, να πέφτει λίγο ο υδράργυρος κυρίως για την ανατολική Ελλάδα, όπου φαίνεται να ενισχύεται το μελτέμι. Είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Αν αυτό συνεχιστεί και μετά την Κυριακή, τότε θα μιλάμε για μια πολύ σημαντική επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού. Μέχρι όμως και την Κυριακή το σημαντικό πρόβλημα θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών», ανέφερε.

Ενδεικτικά είπε πως στον Έβρο, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία θα δούμε τον υδράργυρο στους 40 με 41 βαθμούς. Στη Θεσσαλία επίσης στους 40 με 41 βαθμούς. Στην ανατολική Πελοπόννησο και στο ανατολικό Αιγαίο στους 40 βαθμούς.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.