Κοινοποίηση


Την παραίτησή του παρέδωσε στους Μητροπολίτες, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Χίου κ. Μάρκο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Σύμφωνα με το voria.gr το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος θα απομακρυνθεί για λόγους υγείας. κάτι που φαίνεται να επιθυμούσε και ο ίδιος, καθώς λόγω και της προχωρημένης ηλικίας του δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του όπως θα ήθελε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε η παραίτηση του κ. Άνθιμου έχει τεθεί στη διάθεση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συνεδριάσει στο τέλος Αυγούστου κι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι και η παραίτηση του κ. Άνθιμου – αναμένεται να γίνει αποδεκτή.

Το επόμενο βήμα θα είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης να τεθεί σε εφησυχασμό, μια διαδικασία σαν τη συνταξιοδότηση.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης:
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ανακοινούται ότι, χθες, ημέρα Δευτέρα, 7η του μηνός Αυγούστου έτους 2023, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, υπέβαλε αρμοδίως την παραίτησή του και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της περί Αυτόν Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.