Κοινοποίηση


Σε αυξητική τροχιά τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας

Εν μέσω διχογνωμιών στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην έκτακτη ενημέρωση για τη δεύτερη αναμνηστική δόση επανέλαβε ότι η σύσταση για τη λήψη της αφορά στους 70 ετών και άνω και στους 60 και άνω με υποκείμενα νοσήματα όπως και στις ευπαθείς ομάδες.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε υπό κάποια πίεση, ίσως της επιδεινούμενης επιδημιολογικης εικόνας, τη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στους πολίτες ηλικίας 30 έως 59 χρονων, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη η πρόταση.

Είναι ενδεικτικό ότι ατύπως δινόταν η διευκρίνηση ότι για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν πρέπει να έχει συμπληρωθεί τετράμηνο από τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης. Καθώς επίσης ότι όσοι έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση, δεν θα λάβουν τη δεύτερη.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.